‘Oyumu kullanmadan gitmeyeceğim’

Antalya’da, yürüme engelli 64 yaşındaki Hatice Ula, oy kullanacağı 3’üncü kattaki sandığa güçlükle ulaştı.

10 Ağustos 2014 Pazar 15:41
‘Oyumu kullanmadan gitmeyeceğim’
Belinde 14 demir bulunan yaşlı kadını, 112 sağlık ve itfaiye ekiplerinin sandalye ile oy kullanacakları sandığa götürmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Belinden ameliyat olan ve 14 dikişi bulunan Hatice Ula, son parasını ticari taksiye vererek oy kullanacağı Kepez Çağlayan Anadolu Lisesi’ne geldi. Ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle tek asasının yardımıyla güçlükle ayakta durabilen Hatice Ula, oyunu kullanacağı 1271 numaralı sandığın 3’ncü katta olduğunu öğrenince ne yapacağını şaşırdı. Bir süre çaresiz şekilde etrafına bakan yaşlı kadının yardımına duyarlı vatandaşlar koştu.

Vatandaşlar seçim görevlileri ile görüşmelerine rağmen yaşlı kadının oyunu kullanabilmesini sağlayamadı. Bu durum üzerine 112 sağlık ve itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Okula gelen görevliler yaşlı kadını katlanabilir sağlık sandalyesine aldı. Sandalyede kemeri bağlanan kadın, itfaiye ve sağlık ekiplerinin elinde 3’üncü kata çıkarıldı. Kimliğini ibraz eden yaşlı kadın oy pusulasını aldıktan sonra yine sandalyesinde oyunu kullandı. Görevlilere, ‘Sizden Allah razı olsun’ diyerek teşekkür eden yaşlı kadın yine geldiği şekilde indirildi.

SON PARASINI OY İÇİN VERDİ

Ekmek parasını taksiye vererek oy kullanacağı okula gelen Hatice Ula, “Elimdeki imkanlarımla oy kullanmaya geldim. Yukarı çıkamadığım için oyumu kullanamıyorum. Görevlilerde yardımcı olmadı. ‘Oyunuzu kullanınız diyorlar’. Ama oy kullanmak bu mu? Oyumu kullanmadan gitmeyeceğim” diye konuştu.

OY KULLANMA MUTLULUĞU
Sağlık ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla oy kullanmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Ula, “Çok mutlu oldum. Hayırlı uğurlu olsun. Zor oldu ama. Zorluk çıkaranlar utansın. Ben utanmıyorum. Bu durumda geldim oyumu attım. Mutlu olacağım bir Cumhurbaşkanı istiyorum” dedi.

“SIRTIMIZDA DA ÇIKARABİLİRDİK”
Yaşlı kadına yardımcı olan Fehmi Atan ise “Hatice Ulan’ın yardım beklediğini gördüm. Numarasına baktım 3’üncü kattı. Görevlilerle konuştum. Aşağıda oy kullanamayacağını söylediler. İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nın aradım oradan da sonuç alamadım. İtfaiye, sağlık ve polisten yardım almamızı istediler. Mantık dışı şeyler istediler. Ama biz vatandaşlar olarak teyzeyi sırtımıza alıp yukarı çıkartabiliriz. Ama bu bir utanç kaynağıdır. Söylenenlerle yapılan uygulanmalar birbirini tutmuyor” ifadelerine yer verdi.
Oy kullanmasının ardından Hatice Ula, ambulansla evine kadar bırakıldı.  

İHA

Son Güncelleme: 10.08.2014 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.