Önce gönüllerdeki engelleri kaldırmalıyız

DÜNYA Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi ve Aktif Engelliler Derneği üyelerini kabul eden Vali Münir Karaloğlu, "Önce gönüllerdeki engeli kaldırmak gerek" dedi.

03 Aralık 2016 Cumartesi 10:24
Önce gönüllerdeki engelleri kaldırmalıyız
Vali Münir Karaloğlu, ziyarette Sakatlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Karavural ve Aktif Engelliler Derneği başkanı Nurdan Özsoy'dan sorunları dinleyerek desteklerini dile getirdi. Çağdaşlık ölçütünün engellilerin erişim kolaylığı olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "3 Aralık bir kutlama değil farkındalığı artırma günüdür. Aslında her insan bir engelli adayı, öyle bakmak lazım. Önce gönüllerdeki engeli kaldırmak gerek. Dünyada yaşamın önündeki bütün engelleri kaldırmalıyız. Maalesef bir taraftan da her gün yüzlerce, binlerce insan savaşlarda engelli oluyor" dedi.



Vali Karaloğlu, engelliler konusunda son 10-12 yılda önemli gelişmeler olduğuna değinerek, "Türkiye'de engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında iyi yoldayız. 2005 yılında engelliler yasasının çıkmasıyla beraber toplumun algısında da ciddi manada bir düzelme var. Devletin, hükümetin engellilere sağladığı geçmişte olmayan evde bakım hizmetleri, eğitim, istihdam alanlarında ciddi imkanlar söz konusu" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 03.12.2016 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.