Öğretmene maaş kesme cezası Danıştay'dan döndü

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında Eğitim Sen'in düzenlediği etkinlikler için bir gün sendikal izin kullanan Kepez Anadolu Lisesi'nde görevli öğretmen ve sendika yöneticisi Erol Tufan'a verilen 3'te 1 oranındaki maaştan kesme cezası Danıştay tarafından iptal edildi.

01 Mayıs 2017 Pazartesi 16:40
Öğretmene maaş kesme cezası Danıştay'dan döndü
Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği 13 Mayıs 2014 tarihindeki kaza sonrasında Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı, bazı etkinlikler düzenlendi. O tarihte sendika yöneticisi olan Kepez Anadolu Lisesi'nde görevli öğretmen Erol Tufan, sendikal etkinlikler için bir günlük sendikal izin kullandı.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Erol Tufan hakkında soruşturma başlattı. Tufan'a, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/C-b maddesine göre özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmeme gerekçesiyle 1/3 oranında aylıktan kesme cezası uygulandı.

Erol Tufan, avukatı aracılığıyla Antalya İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin itirazı reddetmesi üzerine Erol Tufan bu kez Danıştay'a itirazda bulundu. Danıştay, yerel mahkemenin kararını bozdu. Danıştay'ın bozduğu kararı yeniden değerlendiren Antalya 2'nci İdare Mahkemesi Tufan'a verilen cezanın iptaline hükmetti.

Son Güncelleme: 01.05.2017 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.