Öğrencilere müjde!

Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 26- 27 Kasım tarihlerinde yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavıyla ilgili açıklama yaptı. TEOG sınavı için strese, heyecana gerek olmadığını belirten Gülay, Antalya'da 33 bin civarında öğrencinin sınava katılacağını açıkladı.

18 Kasım 2014 Salı 10:55
Öğrencilere müjde!
TEOG sınavıyla ilgili ilçe milli eğitim müdürleriyle ve ortaokul müdürleriyle toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğrencilerin kendi sınıflarında bu sınavlara gireceklerini söyledi.

Kaygıya, heyecana, strese gerek olmadığını anlatan Gülay, "Çocuklarımızı sınav stresine girmesinin anlamı yok. Burada 2 yazılıdan 1'i, 3 yazılıdan 1'i ortak yapılacak" dedi.

Antalya'nın TEOG'da Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı elde ettiğini hatırlatan Müdür Gülay, "Antalya'mız öğretmen ve öğrencileriyle zaten başarılı bir il. 2013- 2014 öğretim yılında TEOG sınavlarında da gördük ki, öğrencilerimiz Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir başarı elde etti. Bu sınavda da başarılı çıkacaklarını düşünüyorum. Hiç heyecanlanmalarına gerek yok. Normal sınıflarına gidecekler, öğretmenlerinin önünde sınava girip çıkacaklar. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

26 Kasım'da öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 27 Kasım'da ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girecek.

Bu sınavlara katılamayanların ise mazeret sınavları 13- 14 Aralık'ta yapılacak.


 

Son Güncelleme: 18.11.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.