Öğrenciler Expo'yu çizecek

'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenlenecek Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'nde ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla Türkiye genelinde resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleniyor.

12 Mart 2015 Perşembe 09:42
Öğrenciler Expo'yu çizecek
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'ne yönelik farkındalığı artırmak amacıyla tüm Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı bir yarışma başlattı. Yarışmada resmi ve özel ortaokullar 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri resim çizecek, lise 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileriyse şiir ve kompozisyon yazacak.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülük edeceği ve Expo 2016 Antalya Ajansı işbirliğiyle düzenlenecek yarışmada resimler 35x30 cm boyutunda, resim kağıdına serbest teknik ve malzeme kullanılarak yapılacak. Şiirde 40 mısra, kompozisyonda ise 500 kelime geçilmeyecek. Eserler 3 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne posta yoluyla veya elden teslim edilecek. Dereceye giren eserler 15 Nisan'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde duyurulacak.

Yarışmalarda üç ayrı kategoride birincilere 8'er bin TL, ikincilere 6'şar bin TL, üçüncülere 4'er bin TL ödül ve 1'er kişiye de 2'şer bin TL mansiyon ödülü verilecek. Yarışmada dereceye giren eser sahibi öğrenciler ile ailesi veya öğretmenlerinden bir kişi 23 Nisan 2015 tarihindeki ödül töreninde Antalya'da misafir edilecek. 23 Nisan 2016 tarihinde açılışı yapılacak Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'nde ödül alan öğrenciler ve ailesinden bir kişi Expo 2016 Antalya Ajansı tarafından üç gün misafir edilecek.
 

Son Güncelleme: 12.03.2015 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.