Nerede Oy Vereceksiniz TIKLA ÖĞREN!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacağınız sandık numaraları değişti, ysk.gov.tr sitesinden sandık sorgulama yapmanız gerekiyor.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 10:30
Nerede Oy Vereceksiniz TIKLA ÖĞREN!
Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu-YSK'dan seçmene son dakika uyarısı geldi. Seçimlerde oy vereceğiniz yer değişmiş olabilir bu nedenle internet sitesinden sandık sorgulaması yaparak nerede oy vereceğinizi öğrenmeniz öneriliyor.

YSK, yaklaşık 3,5 ay önce yerel seçimler için sandığa gidilmesine rağmen seçmen listeleri ve sandıklar baştan düzenlendiğinden seçmenleri, “Oy vereceğiniz yer ve sandığınız değişmiş olabilir” uyarısında bulundu.

10 Ağustos 2014 Pazar günü ilk kez yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nerede oy kullanacağınızı YSK sitesinden seçmen sorgulama yaparak öğrenmeniz gerekiyor.

NEREDE OY VERECEĞİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

SEÇMEN BİLGİ KAĞIDINIZ GELMEDİYSE NE YAPACAKSINIZ?
Seçim takvimine göre 22 Temmuz’da başlayan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı için verilen süre 4 Ağustos Pazartesi günü tamamlandı. Ancak, İstanbul başta birçok yerde seçmen bilgi kağıtları seçmene ulaştırılamadığı belirtiliyor.

Eğer sizin de seçmen bilgi kağıdınız gelmediyse www.ysk.gov.tr adresine girerek, “Nerede oy kullanacağım” bölümüne bakmanız gerekiyor. Bu bölüme girerek, “Nüfusa kayıtlı olduğunuz yer, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız, nüfusta kayıtlı olduğunuz sıra numarası”, doğrulama sayı ve işaretlerini girerek, nerede ve kaç numaralı sandıkta oy kullanacağınızı görebilirsiniz. Seçmen bilgi kağıdınız olmasa da 10 Ağustos’ta, o sandığa giderek, sandık sıra numaranızı sandık kurulu başkanına söyleyerek, oy kullanabilirsiniz. 

Son Güncelleme: 09.08.2014 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.