Müthiş bir yaşam hikâyesi; ALİ BIDI

Bu hafta sizlere müthiş bir yaşam hikâyesinden bahsedeceğiz. Antalya iş dünyasının renkli kişiliklerinden biri olan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali BIDI. Girişimci gençlere yön verecek hikâyesi ile birlikte ANFAŞ’ın hedefleri ve geleceğine yönelik sohbetimizi sizlerle paylaşıyoruz.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 10:47
Müthiş bir yaşam hikâyesi; ALİ BIDI
Çocukluk da yaşanan onca çile, hastalıklar, imkânsızlıklar ve sonrasında başarılı bir iş adamı, sağlıklı ve sporcu bir kişilik ve bugün de ANFAŞ Yönetim Kurulu başkanı Ali Bıdı. 1949 yılında Korkuteli’nin garipçe köyünde doğmuş. Ailesinin imkânları yetersiz olduğu için okuyamamış. Babasının isteğiyle Antalya’da bir akümülatör ustasının yanında çırak olarak işe başlamış.
Az beslenme nedeni ile verem hastalığına yakalanmış. Geçmiş olsuna gelenler, “Allah çektirmesin” diye dua ediyorlarmış. Ancak o, annesine ölmeyeceğini ifade ederek, kendilerine buğday vermeyen ağaya bir gün borç vereceğini söylemiş. O zamanlar en büyük hayali bir oturuşta 2 tavuk yemekmiş. Çocukluk işte o paraya hiçbir zaman ulaşamamış. Şimdi tek isteği yüz yirmi yaşına kadar yaşamak.

Son Güncelleme: 08.05.2017 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.