Müşteri dolu otele gece yarısı haciz ŞOKU

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 300 yataklı 4 yıldızlı otele, borcundan dolayı alacaklı firma tarafından gece yarısı haciz işlemi uygulandı.

22 Ağustos 2013 Perşembe 14:15
Müşteri dolu otele gece yarısı haciz ŞOKU
Müşteri dolu otelin odalarındaki klima ve televizyonlar sabah saatlerine kadar sökülerek yediemin deposuna götürüldü.

LTS Taşımacılık Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi, Tosmur Beldesi'ndeki 100 odalı, 300 yatak kapasiteli, 4 yıldızlı Merlin Beach Otel'den 50 bin euro alacağını tahsil etmek için haciz yoluna başvurdu. Dün öğle saatlerinde otele giden alacaklı firmanın avukatı ve icra memurları, haciz yapmak istedi. Otel yönetimin ödeme yapılması için saat 18.00'e kadar süre istemesi üzerine işlemler durduruldu. Sürenin dolmasına rağmen ödeme yapılmayınca Alanya 1'inci İcra Müdürlüğü kanalıyla gece yarısı haciz işlemi başlatıldı. Sabah saatlerine kadar süren haciz işlemlerinin ardından oteldeki tüm klima ve televizyonlar sökülerek yediemin deposuna götürüldü. Durumdan rahatsız olan bazı tatilciler başka otellere giderken, bazıları da tatilini yarıda keserek ayrıldı.

TÜRK TATİLCİLER MAĞDUR OLDU
Merlin Beach Otel'in Genel Müdürü Özlem Kaya, yaptığı açıklamada, gece yarısı başlatılan haciz işleminin müşterileri huzursuz ettiğini söyledi. Otelde 300 müşterinin bulunduğunu vurgulayan Kaya, "Konuklarımızın büyük çoğunluğunu Rus, Çek Cumhuriyeti, İngiliz ve Alman turistler oluşturuyor. Yabancı tatilcileri acenteler aracılığıyla başka otellere naklettik. Türk tatilciler durumdan huzursuz oldu. Haciz işlemi en azından sabah yapılabilirdi" dedi.

Sivas'tan tatile gelen otel müşterilerinden Gazi Şahin, "5 günlük tatilimizin bugün son günüydü. Bu nedenle fazla mağdur olmadık. Ancak diğer müşteriler zor durumda kaldı. Kimi tatili yarıda kesti, kimi başka otellere gitti" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 22.08.2013 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.