MMO ve AÜ'den işbirliği protokolü

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

07 Aralık 2016 Çarşamba 17:53
MMO ve AÜ'den işbirliği protokolü
AÜ Rektörlüğü ile MMO Antalya Şubesi arasında 'Makine Mühendisliği Öğrencilerinin Eğitimi Kapsamında Üniversite-Oda İşbirliği' protokolü imzalandı. AÜ Yönetim Kurulu Odası'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Atmaca katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim gören makine mühendisliği öğrencilerinin, mesleğe hazırlığı konusunda uzmanların vereceği seminerlere ve Antalya'da yer alan sanayi kuruluşlarına yapılacak teknik gezilere katılımını desteklemek amacıyla işbirliği protokolünü imzaladıklarını söyledi.
Üniversite-sanayi-sivil toplum işbirliği konusunda pek çok adım attıklarını belirten Prof. Dr. Ünal, "MMO ile yaptığımız işbirliği protokolü ile mühendislik alanına yeni bir kapı aralamış olduk. Öğrencilerin sektörü tanıyarak, bilerek mezun olması için önemli bir adım. Üniversitemizde öğrencilerimizi teorik ve uygulama eğitimleriyle sektöre tam donanımlı olarak yetiştiriyoruz. Bu protokol ile de bunu daha da güçlendireceğiz" diye konuştu

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ise "Sanayi, üniversite işbirliğinin ilk adımı olan bu protokol ile üniversite olarak bize el uzattığınız, işbirliği yaptığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bu protokol bizim için bir ilk. Bu açıdan protokol bizim için ayrı bir önem taşıyor. Öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi'nde aldıkları kaliteli eğitimle birlikte mesleği ve uygulama alanlarını daha yakından tanır biçimde sektöre hazır olmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 07.12.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.