Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı

Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından Müslümanların öldürülmesini protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

16 Ağustos 2013 Cuma 16:31
Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı
Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Muratpaşa Camii'ndeki cuma namazı sonrası, Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Musalla taşına Türk bayrağı konulan gıyabi cenaze namazında, Mısır'da hayatını kaybedenler için dua edildi. Platform üyelerinin yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ile çok sayıda vatandaşın katıldığı gıyabi cenaze namazında, bazı kişilerin ağladığı görüldü. Gıyabi namazın ardından platform üyeleri adına basın açıklaması yapan Lokman Doğmuş, Mısır'da yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

'BAŞARAMAYACAKSINIZ'
Doğmuş, Mısır'da Müslümanların tarihin en vahşi saldırısı ile karşı karşıya bulunduğunu dile getirdi. Doğmuş, "Darbecilerin anlayabilmesi için Arapça söylemek istiyorum" diye seslendiği konuşmasına, hem Arapça hem Türkçe olarak şöyle devam etti:

"Biliniz ki başaramayacaksınız. Teslim olmayacağız. Ya zafer kazanırız ya da ölürüz. Masum kız çocuklarını öldürdüğünüz halde, bizi terörizm ile suçluyorsunuz. Terörist sizsiniz" dedi.

Lokman Doğmuş, Antalya'da yaşayan Müslümanlar olarak ümitsizliğe düşmediklerini, Mısırlı Müslümanların onurlu direnişinin herkesin yüz akı olduğuna inandıklarını söyledi. Basın açıklamasında Türkçe ve Arapça slogan atıldı.

TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
Göstericiler, daha sonra Mısır'da Müslümanların öldürülmesine tepki göstermek amacıyla yürüyüş yaptı. Camiden Kazım Özalp Caddesi'ne yürüyen platform üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar atarak Kışlahan Meydanı'na geldi. Burada da basın açıklaması yapan platform üyeleri, okunan duanın ardından dağıldı. Eylemde kadınların yanı sıra çocuklar da slogan attı. 

HUTBE KONUSU MISIR
Diğer yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelindeki camilerde cuma namazında Mısır konulu hutbe okutuldu. 'Mazlumun ahı titretir arş-ı Rahman'ı' adlı hutbede, "Allah'ım, Mısır'da ve dünyanın muhtelif yerlerinde katliamla hayatını yitiren kardeşlerimize rahmet eyle. Yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle. Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmalı için yardım eyle" ifadeleri yer aldı. 

Son Güncelleme: 16.08.2013 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.