Minibüste bırakılan köpek kurtarıldı

ANTALYA'da sahibi tarafından bırakıldığı minibüste 3 gündür kaldığı belirtilen köpek, 1 saatlik çalışmayla kurtarıldı. Köpeğin barınağa gönderilmesinin ardından koşarak gelen Çekya vatandaşı Azbeta Sobotkova, "Her gün köpeğimi çıkartıp gezdiriyordum. Ancak kolum rahatsız olunca bugün çıkartmadım" dedi.

09 Aralık 2016 Cuma 17:35
Minibüste bırakılan köpek kurtarıldı
Olay, saat 14.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi, Meltem Mahallesi, 3036 Sokak'ta meydana geldi. Almanya plakalı bir minibüste köpek olduğunu görenler, 155'i arayarak yardım istedi. Sokağa gelen polis ekipleri, Çekya vatandaşı Azbeta Sobotkova'ya ait olduğu belirtilen minibüsün kapısını kilitli olması nedeniyle açamadı. Bunun üzerine itfaiye ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale ekiplerine verildi. Sokağa gelen itfaiye ekipleri, minibüsün orta camının fitilini çıkartarak açtı. Minibüsün buradan içeri sarkan bir itfaiye eri minibüsün kapılarını açtı. Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale ekipleri ise kapıdan yakalama aparatı ile köpeği yakalamaya çalıştı. Ekipler, oldukça korktuğu ve hırçın olduğu gözlenen köpeği yakalamakta zorluk çekti. Yakalama aparatı ile yakalanan köpek, minibüsten çıkartılarak sahipsiz hayvan acil müdahale ambulansına konuldu. Köpek, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere belediyenin barınağına götürüldü.



Köpeğin götürülmesinin ardından koşarak gelen Azbeta Sobotkova, köpeği her gün gezdirdiğini belirterek, "Yalnızca bugün çıkartmadım" dedi. Erasmus Projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi'ne eğitime geldiği belirlenen Sobotkova'ya cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Bazı görgü tanıkları ise köpeği 3 gündür minibüste gördüklerini söyledi.
 

Son Güncelleme: 09.12.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.