Lütfi Elvan: Türkiye'yi batırırsınız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, işadamlarıyla buluşmasında “Biz diyemez miyiz 'Mazot 1 lira olacak.' Neticede hükümetsiniz. Yine dersiniz ki '1500 lira alıyorsa emekli, maaşını 3 bin lira yapıyorum.' Bunları yaptığınız anda Türkiye'yi batırırsınız" dedi.

29 Nisan 2015 Çarşamba 13:49
Lütfi Elvan: Türkiye'yi batırırsınız


Antalya'da seçim çalışmalarını sürdüren Lütfi Elvan, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'e birlikte Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) üyeleriyle Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde kahvaltıda biraraya geldi.

Elvan, burada yaptığı konuşmada son 12 yılda Türkiye'de ekonomik alanda önemli gelişmeler sağlandığını söyledi. Sağlanan istikrar ortamı içinde yılda ortalama Türkiye'ye giren yabancı sermaye miktarının 1 milyar dolar seviyesinden 15 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Elvan, elde edilen ekonomik başarının özellikle istihdam yaratma açısından Türkiye'yi dünyanın ilk üç ülkesi içine soktuğunun altını çizdi. Son 1 yılda 1 milyon 300 bin kişinin istihdam edildiğini aktaran Elvan, bu rakamın iş gücüne katılım oranını sabit olması kaydıyla işsizlik oranında 4.5 puanlık düşüş anlamına geldiğini söyledi.

'İKİNCİ ATILIM DÖNEMİ'

Türkiye'de haziran seçimlerinin ardından ekonomi alanında ihtiyatlı bir politikayla kamu yatırımlarının yoğun şekilde devam edeceği, özel sektörü özendirici tedbirlerin alınacağı bir dönemi yaşayacağını belirten Elvan, “Ekonomik yapıda güçlenme, rahatlanma sağlandıkça vergi oranlarını da aşağı çekmeyi planlıyoruz ama bu sürece tabi olacak" dedi. Bu dönemi Türkiye'nin ikinci atılımı olarak planladıklarını anlatan Elvan, bunun karşısında sadece para dağıtmayı programına alan bir muhalefet olduğunu savundu. Elvan, şöyle konuştu:

“Bunları biz de yapabiliriz. Biz diyemez miyiz 'Mazot 1 lira olacak.' Neticede hükümetsiniz. Yine dersiniz ki '1500 lira alıyorsa emekli, maaşını 3 bin lira yapıyorum.' Bunları yaptığınız anda Türkiye'yi batırırsınız. Fabrikalarınız, işletmeleriniz kapandığı anda bir daha açılamaz. Efendim, 'Çiftçiye 3 lira prim veriliyor. Hadi 6 lira yapalım.' Bu kısa vadeli bakış açısıdır. Türkiye'yi uzun ve orta vadede güçlü bir konuma getireceksek ayağımızı yorganımıza göre uzatıp, ülkenin istikrarlı büyümesini sağlayacak mekanizmaları oluşturmak zorundayız."

DEMİRYOLU HABUR'A UZANACAK

Ak Parti hükümeti olarak son 12 yılda bölünmüş yollara ağırlık verdiklerini, fakat 2014 yılından başlayan süreçte demiryolu yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Elvan, “Vermeye de devam edeceğiz. Yılda 3- 4 milyar civarında yatırım harcamamız söz konusuydu, bu yıl 9 milyar lira demiryolu altyapısı için kaynak ayırdık. Bu harcanacak" dedi. Bu alanda rakamın 2016 yılında 12 milyar liraya çıkacağını belirten Elvan, amaçlarının Habur sınır kapısına uzanan bir güzergah kurmak olduğunu dile getirdi, “En önemli pazarımız olacak Irak'a, Irak sınır kapısına Habur'a ulaşmak için demiryolu ağımızı genişleteceğiz. Birkaç yıl sonra demiryolu sektörü yatırımları karayolu yatırımlarını geçecek" diye konuştu.

'MUKTEDİRİZ'

İktidar olarak verdikleri her sözün aynı zamanda icraat olduğunu kaydeden Elvan, işadamlarına “Başkaları konuşur biz yaparız. Yapmaya da devam edeceğiz. Yeter ki bu ülkede istikrar sürsün, milletimizin bize güveni devam etsin. Kanunsa kanun, yönetmelikse yönetmelik. Biz bunlara muktediriz. Doğru olduğuna inandığımız herşeyi yapabilecek güçteyiz" diye konuştu. Artık ideolojileri bir kenara bırakıp Türkiye'nin her sorununun samimi olarak oturulup tartışılması gerektiğini dile getiren Elvan, bunun karşısında muhalefetin tutumunu ise karalama siyaseti üzerine inşa ettiğini savundu.

'LOBİ BİZE SÖKMEZ'

İşadamlarının sorularını da yanıtlayan Elvan, Antalya'nın Kaş ilçesi için planlanan havaalanına lobilerin engel olacağına yönelik iddialar bulunduğunun söylenmesi üzerine “Hiçbir lobi bize sökmez. İstediğimiz zaman bunu yaparız. Muktediriz ve bunu yapacağız. Arkadaşlar bakın Çaycuma'da havaalanında inekler otluyordu. Gazipaşa Havaalanı'nı 'İnek çiftliği yapalım' dediler. 52 havaalanımız da aktif olarak kullanılıyor ve bunların sayısını da her geçen gün artıracağız. Türkiye gelişirken havaalanı sayısı da artacak" diye konuştu.

İTHAL ADAY ELEŞTİRİSİNE KIZDI

Lütfi Elvan, 'ithal aday' eleştirilerine sert çıkarak, “Bu kadar düşmemeli. Ben onlardan daha Antalyalıyım. Acaba benim kadar yaşamış mı Toroslarda. Öyle ucuz Antalyalılık olmaz. Bunlar cevap vermeye bile değmez. Bunu söyleyen arkadaşlarımız yarın inşallah benimle kol kola gezecek. 'Hata yapmışım, özür diliyoruz' diyecekler" dedi.
 

Son Güncelleme: 29.04.2015 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.