Kuzey çevreyolu için en somut adım

Kuzey çevreyolu için start verildi. 20-37’nci kilometrelerinin geçtiği mahallelerde kamulaştırma bedelleri ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri bilgilendirme toplantısı yaptı. 55-73 TL olarak belirlenen metrekare birim fiyatları kimilerini memnun etti, kimilerinin de tepkisini çekti

29 Mayıs 2017 Pazartesi 14:08
Kuzey çevreyolu için en somut adım
Kuzey Çevreyolu’nun 20 ila 37. kilometrelerinin geçeceği Murtuna, Dumanlar ve Yurtpınar’da kamulaştırma bedelleri açıklandı. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü yetkilisi Özgür Kahraman’ın Aksu Belediyesi’nde mahalleli vatandaşlarla yaptığı toplantıda normal arazilerin metrekare birim fiyatı 55 TL, ana yola cephesi olan araziler için ise bu rakam 73 TL olarak açıklandı. Bu fiyatlara Murtuna Mahalle Muhtarı Bekir Doğan olumlu bakarken, Dumanlar Mahalle Muhtarı Kemal Özgenç, fiyatları beğenmeyen mahallelinin perişan halde olduğunu söyledi.



FİYATLAR TAVANDAN
Toplantıda, kamulaştırma bedelinin hesaplanırken baz aldıkları esasları açıklayan Kahraman, “Karayolları Genel Müdürlüğü, Yurtpınar, Dumarlar ve Murtuna için bize taban ve tavan fiyatları sundu. Biz de belirlenen tavan fiyat olan 55 TL ile karşınıza geldik. Devletin belirlediği bu rakamın üzerine çıkma şansımız yok. Bu rakamlar belirlenirken, mahalleli vatandaşlardan, Tapu’daki fiyatlardan ve emlakçılardan görüş ve teklifler alındı” dedi.

YOLA CEPHE ARAZİLER 73 TL
Ayrıca Yurtpınar’ın içinden geçen ve kuzey çevre yoluna dahil olan Alaylı ve İhsaniye yolunun genişletileceğini belirten Özgür Kahraman, “Bu yol çok işlek. Mahalle içinden geçtiği için de fiyatlar biraz daha yüksek hesaplandı. Bu yol için kamulaştırılacak araziler için metrekare birim fiyatı da 73 TL olarak belirlendi” dedi. Açıklanan fiyatlar üzerinden arasinin kamulaştırılmasına razı olan vatandaşların imza atabileceğini belirten Kahraman, “Fiyatları beğenmeyenler için yargı yolu açık. Ancak fiyatlar kesin olduğu için, söz konusu fiyatları bizim artırma şansı yok” dedi.



Muhtarlar ne dedi?


Murtuna Mahalle Muhtarı Bekir Doğan:

Karayolları’nın belirlediği istimlak bedellerinin normal olduğunu belirterek, “Zaten tavan fiyat üzerinden belirlemişler. Ancak evler için belirledikleri 90-100 Bin TL’lik bedeller vatandaşı memnun etmedi. Bu rakam biraz daha yüksek olabilirdi. Bunun dışında genel anlamda bir memnuniyet olduğunu görebiliyoruz” dedi.

Dumanlar Mahalle Muhtarı Kemal Özgenç:
Mahalle halkı fyatları olumlu bulmadı. Zaten kimse protokolü imzalamadı. 3 katlı eve 80 Bin TL para yazmışlar. Bir dönüm seraya 10 Bin TL yazmışlar. Tarlalara 50 bin TL yazmışlar ama sondaj ve diğer masraflar hesaplanmamış. Mahalleli perişan. Mahallede sadece yaşlı bir adamın imzaladığını biliyoruz. Herkes mahkemeye başvuracak. Mahalle halkı arazilerinin dönümünü 100 Bin TL’ye satmazken, 55 TL’lik fiyat kimseyi memnun etmiyor doğal olarak.



Son Güncelleme: 29.05.2017 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.