Kurbanlıklar pazara indi

Kurban Bayramı öncesinde Antalya'daki kurban satış yerleri hareketlendi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek satış noktalarına yerleşen üreticiler, geçen yıla oranla bir hayli zamlanan yer kiraları ile elektrik olmamasından şikayet etti.

26 Eylül 2013 Perşembe 10:35
Kurbanlıklar pazara indi
Kurban satış yerlerine ilk gelenler, büyükbaş hayvan sahipleri oldu. Özellikle doğu illerinden gelen üreticiler halihazırda kurulan satış noktalarında yerlerini alırken, Kepez İlçesi'ne bağlı Varsak semtindeki satış noktası en hareketli yerlerden biri oldu. Yüzlerce büyükbaş hayvanın getirildiği satış noktasında kurban pazarlığı başladı. Hayvan yetiştiricileri ise zamlanan yer kirası ve elektrik olmamasından şikayet etti.

'KİRALAR YÜKSEK'

20 yıldan beri Antalya'ya geldiğini söyleyen yetiştirici Ekrem Kızıltepe, satışların durgun başladığını söyledi. Kars'tan getirdiği 75 büyükbaş hayvanı pazara çıkardığını anlatan Kızıltepe, "Geçen yıl 100 hayvan getirmiştim, 70-80'i satılmıştı. Bu yıl 75 hayvan getirdim. Geçen yıla göre talep daha az olduğu için az sayıda hayvan getirdim. Üç günde 3-4'ünü sattım. Satışlar durgun gidiyor. Ama kiralar geçen yıla göre hayli yükseldi. Geçen yıl 1200 lira ödüyorduk, bu yıl 2 bin lira olarak belirlenmiş" dedi.

DAHA SATIŞ YAPAMADI
Bir başka hayvan yetiştiricisi Sena Bayram ise Antalya'ya 4- 5 yıldır geldiğini aktarırken, "Geçen yıl 26 hayvan getirmiştim, hepsi satılmıştı. Bu yıl 15 hayvan getirdim. Daha satış yapamadık. Ama bu yıl kiralar çok yükselmiş. Ayrıca, elektrik sıkıntımız var. Geçen yıl da aynı sıkıntı vardı, bu yüzden hayvanı çalınanlar oldu. Tuvaletlerde su yok. Çadır kurduğumuz yerler beton olmadığı için sürekli toz toprak içinde kalıyoruz. Sıkıntılarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

ELEKTRİK SORUNU VAR
Van'dan gelen yetiştirici Dilaver Çevik de 5 yıldır Antalya'ya kurbanlık getirdiğini söyledi. Çevik, "Geçen yıl 25 hayvan getirmiştim hepsini sattım. Bu yıl 30 hayvan getirdim, 4'ünü sattım. Burada elektrik sorunumuz var. Kira çok yükselmiş. Belediye bizi düşünsün biz de halkımızı düşünelim" dedi.

Geçen yıl kilosu 10 liradan satışa sunulan büyükbaş hayvanların bu yıl da aynı fiyatla satılması bekleniyor.

Varsak'taki satış noktasına getirilen en büyük kurbanlık 900 kiloluk cüssesiyle dikkat çeken ve sahibinin 'Çınar' adını verdiği 3 yaşındaki tosun oldu. 

Son Güncelleme: 26.09.2013 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.