Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz

İstanbul'da İHH tarafından düzenlenen "Kudüs ve Mescid i Aksa Yürüyüşü" programına katılmak için Antalya'dan yaklaşık 300 kişilik grup yola çıktı.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 10:23
Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen "Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü" programına katılmak için Antalya'dan yaklaşık 300 kişilik bir grup otobüslerle yola çıktı.

Hacı Yusuf Öztürk Camisi önünde toplanan grup, burada bekleyen 6 otobüs ile İstanbul'a hareket etti.

İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, otobüslerin hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl "Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü"nü 4. kez gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu amaçla Antalya'dan yaklaşık 300 kişilik bir grupla İstanbul'a yola çıkacaklarını belirten Yıldırım, Türkiye'nin birçok yerinden onbinlerce insanın İstanbul'da buluşacağını dile getirdi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü ve Mavi Marmara'yı anmak için Sultanahmet Meydanı'nda buluşup Sarayburnu'na Mavi Marmara'nın kalktığı limana yürüyeceklerini anlatan Yıldırım, "Mavi Marmara gemisinde 1,5 milyar İslam aleminin yüreğini gördük. Amacımız bu olayı canlı tutmak ve bu davayı tüm dünyaya haykırmaktır" dedi.

Mavi Marmara şehitlerini sahiplenmeye devam edeceklerini dile getiren Yıldırım, "Soma'da, Doğu Türkistan'da, Azerbaycan'da, Dağlık Karabağ'da şehitleri sahiplendiğimiz gibi Mavi Marmara şehitlerimizi de sahipleniyoruz" diye konuştu.  

Son Güncelleme: 31.05.2014 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.