Köse: CHP'liler, mavi bilekliklerle sandık başlarında baskı oluşturuyor

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, CHP'li sandık görevlilerinin mavi bileklik takarak birbirleriyle haberleşme ağı kurduklarını ve sandık başlarında baskı oluşturmaya çalıştıklarını öne sürdü.

10 Ağustos 2014 Pazar 15:27
Köse: CHP'liler, mavi bilekliklerle sandık başlarında baskı oluşturuyor
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya'da CHP'li sandık, kat ve bina görevlilerinin 2009 seçimlerinden bu yana çeşitli işaretlerle birbirlerini tanımaya yönelik girişim içinde olduğunu kaydetti. Bunun aynı zaman sandık başlarında bir baskı unsuruna dönüştüğünü savunan Köse, “2009 seçimlerinde kırmızı toplu iğne taktılar, 2011 ve 2014 yerel seçimlerinde Atatürk rozeti kullandılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza mavi bileklik çıktı" diye konuştu.

Böylesi bir haberleşme ağı kurulmasının yasak olduğunu savunan Mustafa Köse, şunları söyledi:

“Tamamen kanunsuz bir iş. Bizim de elimiz armut toplamıyor. Çeşitli işaretlerle biz de sandık başlarında bir baskı unsuru yaratmaya girişebiliriz. Ama seçimlerin iptal edilmesine kadar ileri gidebilecek sonuçlar ortaya çıkarır. Tabi muhalefetin sandıktan bir beklentisi olmayınca bu tip işleri kolaylıkla hayata geçirebiliyor."

İl Başkanı Köse, konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun sayısız genelgesi bulunduğunu da belirterek o genelgelerde konunun, 'Sandık alanında hiç kimse, başkalarının görebileceği şekilde bir siyasi parti veya adaya ait rozet, amblem veya benzeri işaretler veya propaganda amaçlı yayınlar taşıyamaz; yazılı, sözlü veya görüntülü propaganda yapamaz' diye düzenlendiğini kaydetti.

CHP'li görevlilerin taktıkları mavi bilekliklerin çıkartılması için avukatlar aracılığıyla sandık kurulu başkanlarına uyarıda bulunduklarını kaydeden İl Başkanı Köse, “Eğer çıkartılırsa bizim açımızdan sorun yok. Fakat çıkarmamakta direnenler hakkında hem durumu sandık başında tutanağa bağlayacağız, hem de savcılığa çıkarmayan kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Köse, öğle saatleri itibariyle şu an için konunun bir şikayete bağlanmadığını belirtirken, seçimin meşruiyetini gölgelemeye izin vermeyeceklerini söyledi. 




Son Güncelleme: 10.08.2014 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.