Korkutelili gaziler Kıbrıs'ta

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde oturan Kıbrıs gazileri ve eşleri 3 gün süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gezisine katıldı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 17:42
Korkutelili gaziler Kıbrıs'ta
Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu'nun Kıbrıs gazilerine söz verdiği KKTC gezisi düzenlendi. İlçede ikamet eden gaziler ve eşlerinden oluşan 45 kişilik grup, 43 yıl önce savaşın yaşandığı bölgeyi gezerek anıları yad etti. Gezide Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne'de şehitlikler, görev yapılan alanlar ve tarihi doku başta olmak üzere 3 günlük bir tur düzenlendi.



Grup, Türk köylerinde kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce vatandaşın katledildiği, toplu olarak gömüldüğü ve bölgede 'Katliam Çukuru' olarak anılan yerleri, şehitlikleri gezerek, şehitler için dua etti. Gazilere, rehberler tarafından 'Kapalı Maraş' ile ilgili bilgi verildikten sonra Kıbrıs'ın Ayasofya'sı olarak anılan mimarisiyle de dikkati çeken Lala Mustafa Paşa Camii'ne ziyarette bulunuldu. Ayrıca Barış Harekatı'nda şehit düşen 327 Mehmetçik ve 26 Kıbrıs mücahidinin ebedi istirahatgahı olan Boğazköy Şehitliği'nde dua edildi. Kıbrıs'taki en gelişmiş mimarili eserlerin arasında yer alan Büyük Han ve ardından yine mimarisiyle göz kamaştıran Selimiye Cami başta olmak üzere şehrin birçok noktası da ziyaret edildi.

Gaziler, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Doktoru Binbaşı Dr. Nihat İlhan'ın görevdeyken evine baskın verilerek eşi ve 3 çocuğunun, komşularının katledildiği ve bugün 'Barbarlık Müzesi' olarak gezilen evi de ziyarette bulundu. Gaziler ayrıca Denizlili olan ve Kıbrıs'a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri alayının komutanı olan ve şehit düşen Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun adının verildiği Karaoğlanoğlu Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitler için dua etti. 3 günlük gezi programını tamamlayan gaziler yurda döndü.
Kıbrıs gezisinde Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ile Kıbrıs Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Ferit Ergün de Korkuteli heyetini karşılayarak eşlik etti.



Türkiye Muharip Gaziler Derneği Korkuteli Şube Başkanı Mehmet Çoban ve diğer gaziler, kendileri için önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Kaymakam Erol Tanrıkulu'na teşekkür etti. Gaziler, 43 yıl sonra Kıbrıs'ta olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "43 yıl sonra geldiğimiz Kıbrıs'ta yaşadığımız duyguların tarifi mümkün değil. Sayın Kaymakamımız Erol Tanrıkulu bizlerin hayalini gerçeğe dönüştürdü. Bize öyle bir mutluluk yaşattı ki kelimelerle ifade etmek zor" diyerek duygularını dile getirdi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu da Korkuteli'de ikamet eden gazileri Kıbrıs'la buluşturmanın ve önemli bir sosyal çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını aktardı. Tanrıkulu, "Vatanı için, milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gazilere ne yapsak azdır. Gazilerimize her zaman büyük önem verdik. Kıbrıs Barış Harekatı'nda da eşsiz hizmetleri ve kahramanlılarıyla gazilerimiz görevlerini yerine getirmiştir. İlçemizde şehit ve gazilerimizden oluşan 45 gazimizi eşleriyle birlikte 3 gün yavru vatanı gezdirme imkanı bulduk. Gazilerimizin o heyecanlarını, mutlulukları bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Gazilerimizin her zaman yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.05.2017 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.