Korkutan YANGIN!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sabah saatlerinde başlayan yangında 15 hektar alan zarar gördü.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 14:18
Korkutan YANGIN!
Demirtaş Beldesi Kilise mevkiinde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Alanya ve Gazipaşa Orman İşletme müdürlükleri ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte güçlük çektiği yangın, geniş bir alana yayıldı. 50 orman işçisi ile 100 gönüllünün 10 arazöz ve 3 iş makinesiyle yürüttüğü söndürme çalışmalarına 3 yangın söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağı da destek verdi.

Yaklaşık 3 saat havadan ve karadan süren yoğun çalışmalar sonunda yangın kontrol altına alındı. Bölgede ilk belirlemelere göre 15 hektar orman alanı zarar gördü.

'ATEŞ YAKMAYIN' UYARISI
Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, havanın kuru ve rüzgârlı olması nedeniyle yangın riskinin çok yüksek olduğunu söyledi. Vatandaşlara açık alanlarda ateş yakmamaları uyarısında bulunan Yıkıcı, "Rüzgâr sık sık yön değiştiriyor. Bu nedenle söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü. Yangın yerleşim yerlerine yakın bir noktada kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yangın nedeniyle bölgede elektrik kesildi. Kesintinin rüzgarın hızı düşünceye kadar devam edeceği kaydedildi. 

Son Güncelleme: 05.08.2013 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.