Kırcami için sona gelindi

Antalya'da sıfırdan bir kentin yaratılacağı 1481 futbol sahası büyüklüğünde, 9 mahalleyi içine alan Kırcami'de son aşama, çarşamba günü Muratpaşa Belediyesi'nde başlayacak. Saat 14.00'te toplanacak meclis, bölgenin uygulama imar planlarını görüşüp karara bağlayacak.

04 Kasım 2014 Salı 11:42
Kırcami için sona gelindi
Antalya'da 30 yıla yaklaşan süredir imar sorununun çözülmesini bekleyen Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami'nin tamamı, Fener ile Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içine alan bölgenin uygulama imar planları, çarşamba günün toplanacak Muratpaşa Belediyesi Meclis gündemine gelecek.

31 maddelik meclis gündemine son madde olarak gelecek planlar, 'kabul' ve ya 'ret' noktasında karara bağlanacak. Eğer planlar kabul edilirse nihai onay için Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderilecek. Orada kabul edilen planlar Kırcami'nin nihai imar planları olarak yürürlüğe girecek.

Muratpaşa Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste görüşülecek planlara göre Kırcami bölgesi kuzey ve güney olarak iki ayrı planlama alanına ayrıldı.

KUZEY BÖLGE

Toplam 2 milyon 912 bin 360 metrekarelik kuzey planlama alanının yüzde 36'sı konut alanı olarak planlara işlenirken, yüzde 22.18'lik alan ise farklı ticari kullanımlara ayrıldı. Alanın yüzde 8'i ticaret ve konutun birlikte kullanımı için planlanırken, 5 bin 343 metrekarelik alan meydan düzenlemeleri için bırakıldı. Kırcami'nin kuzey bölümünde yol, otopark ve refüj gibi ulaşım kullanımları için alanın yüzde 20'si bırakıldı.

GÜNEY BÖLGE
Kırcami'nin 11 milyon 861 bin 932 metrekarelik güney bölgesi planlama alanında konut için yüzde 39'luk bölüm ayrıldı. Alanın yüzde 8.24'ü ticari alanlara ayrılırken, bu bölgede konut ve ticaretin birlikte olacağı alan bölgenin yüzde 11'i olarak planlara işlendi.

Güney planlama bölgesi ayrıca kentin yeni sosyal donatı alanı olarak değerlendirilirken, bu bölgede 56 bin 187 metrekare kapalı spor tesis alanı, 79 bin 687 metrekare kongre ve sergi merkezi alanı planlara işlendi. Güney bölgesi içinde 76 bin 789 metrekarelik alan meydanlar için ayrılırken, güneyde alanın yüzde 14'ü, 1 milyon 638 bin 417 metrekaresi park ve 160 bin 143 metrekare alan da botanik parkı olarak planlarda yer aldı. Botanik park kentsel tasarım projesi olarak içinde dünya çiçekleri bahçesi, tıbbi bitki bahçesi, kokulu bitki bahçesi, organik pazar alanı, spor parkı ve engelsiz park gibi kullanımların yer aldığı bir proje olarak tasarlandı.

GÜNISILARA DÜZENLEME
Plan notlarına göre Kırcami'de eğimi en fazla yüzde 40 olacak şekilde çatı yapma zorunluluğu getirilirken görüntü kirliliğine neden olan günısı sistemlerinin su tanklarının çatı altı ya da teras kotunda bırakılması zorunlu hale getirildi. Ayrıca günısıların taşıyıcı konstrüksiyonu ve tank renginin bina rengiyle uyumlu olması ve firma isimlerinin kolektörlerin arkasına yazılması da plan notlarında kesin hükümler arasında yer aldı. Bununla birlikte televizyon antenlerinin de sadece çatıda merdiven ya da asansör makine dairesi üzerine monte edilmesi de zorunlu hale geldi.

KABLOLAR YER ALTINDA
Yeni bir kentin inşa edileceği Kırcami'de planlama alanı içinde enerji nakil hatları, PTT hatları gibi görünümü olumsuz etkileyecek hatların yer altında olması planlamanın esasları arasında yer aldı.

İKİ AYRI İMAR HAKKI
Planlara göre Kırcami'de arazi büyüklüğüne göre arsa sahiplerine iki ayrı tipte imar hakkı tanınacak. 2 bin 500 metrekare minimum ifraz koşuluna 8 kat ve 24.5 metre yükseklik, 5 bin metrekare ve üstü ifraz koşuluyla da 36.5 metre yükseklik ve 12 kat imar hakkı verilecek. 

Son Güncelleme: 04.11.2014 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.