Kepez Devlet Hastanesi'nde doğal gaz kullanılacak

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle inşa edilen 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi'ne şebeke doğal gazının getirilebilmesi için yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

20 Nisan 2016 Çarşamba 12:55
Kepez Devlet Hastanesi'nde doğal gaz kullanılacak
 Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve ENERYA Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. ile yapılan sözleşme çerçevesinde Kepez Devlet Hastanesi için yaklaşık 5500 metrelik doğal gaz hattının döşenmesine devam ediliyor. Hattın 1900 metrelik kısmı tamamlandı. ENERYA Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Mürsel Parlak ile birlikte çalışmaları inceleyen Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, çalışmalarının mayıs ayı içerisinde tamamlanacağı kaydetti.

750 BİN TL TASARRUF

Enerji verimliliği alanında büyük atılımlar yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, 2016 yılı Ocak ayı içerisinde Manavgat, Gazipaşa, Kaş, Kumluca ve Kemer Devlet hastanelerinde sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) nisan ayı içerisinde de Serik ve Atatürk Devlet hastanelerinde şebeke doğal gazının kullanılmaya başlandığını kaydetti. Mayıs ayı içerisinde ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şebeke doğal gazının kullanılmaya başlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Necat Yılmaz, bu çalışmalarla hem çevreye verilen zararın azaltılacağını hem de yıllık yaklaşık 750 bin liralık tasarruf yapılacağını açıkladı.

Prof. Dr. Necat Yılmaz, kısa süre sonra açılışı yapılacak 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi'ne şebeke doğalgazının gelmesiyle birlikte hastanedeki trijenerasyon sistemi (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjilerinin eş zamanlı olarak üretilmesi) devreye gireceğini, hastanenin elektrik ihtiyacının bir kısmının bu sistemden karşılanacağını anlattı. Bu sistemle elektrik üretilirken aynı zamanda kış aylarında hastanenin ısıtma, yaz aylarında da soğutma ihtiyacının bir kısmının karşılanarak yıllık yaklaşık 500 bin TL'lik tasarruf yapılmasının hedeflendiğine işaret eden Prof. Dr. Necat Yılmaz, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bütçesinden karşılanacak olan bu çalışmanın maliyetinin ise yaklaşık 2 milyon 250 bin TL civarında olduğu belirtti.

Son Güncelleme: 20.04.2016 23:03
Anahtar Kelimeler:
Kepez Devlet Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.