Kazak çocukların hayali Antalya

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Antalya'nın Kazak çocukların hayali haline geldiğini söyledi.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 12:38
Kazak çocukların hayali Antalya
Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Kazakistan Antalya Konsolosu Baurzhan Abdrahmanov ile birlikte Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Vali Öztürk'e yeni görevinde başarı dileklerinde bulunan Büyükelçi Tüymebayev, Erzurum Valiliği yaptığı dönemden tanıdığı Öztürk'ün Antalya'da önemli işler yapacağını söyledi. Kazakistan ve Türkiye arasındaki tarihsel ve kültürel ilişkilerden bahseden Büyükelçi Tüymebayev, özellikle Kazak turistlerin Antalya'yı tercih ettiğini dile getirdi.

ANTALYA ÇOCUKLARIN HAYALİ OLDU
Her yıl Türkiye'ye gelen Kazak turist sayısında yüzde 20- 25 düzeylerinde artış meydana geldiğini anlatan Büyükelçi Tüymebayev, geçen yıl Türkiye'ye 360 bin civarında Kazak turist geldiğini ve bunların büyük çoğunluğunun Antalya'yı tercih ettiğini aktardı. Özellikle Kazak çocukların dillerinden Antalya'nın düşmediğine vurgu yapan Büyükelçi Tüymebayev, "Çocukların hayali artık Antalya oldu. Antalya sadece Antalya değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıtmak için de çok önemli" dedi.

BİRÇOK ORTAK NOKTAMIZ VAR
Vali Sebahattin Öztürk ise Büyükelçi Tüymebayev'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, geçen yıl Antalya'ya gelen Kazak turist sayısının 250 binden fazla olduğunu ifade etti. Vali Öztürk, "Kültürel, dil ve tarihsel anlamda birçok ortak noktamız var. Bu çok anlamlı. Ayrıca bunun turizmle taçlanmış olmasının ilişkilerin yoğunlaşmasında bir etkisi var" diye konuştu. Ziyarette Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Vali Öztürk'e çeşitli hediyeler verdi. 

Son Güncelleme: 21.08.2013 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.