Kaş Havalimanı'nın projesi hazır

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik, Kaş Havalimanı projesinin hazır olduğunu, havalimanı için 5 noktanın belirlendiğini söyledi.

04 Ekim 2016 Salı 17:36
Kaş Havalimanı'nın projesi hazır
Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısı, Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirildi. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç'un organizasyonunda, iş adamı Nazmi Acar'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, grup üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik ise konuk olarak katıldı. Çelik, bakanlığın Antalya yatırımları hakkında bilgi verdi.
Gerek bakanlık, gerekse yerel yönetimlerin Antalya'da oldukça aktif çalıştığını aktaran İlker Çelik, çok geniş bir coğrafyaya hizmet etmelerine rağmen yeterli personelleri olmadığını söyledi. Antalya'nın büyük bir sahil şeridine sahip olduğunu vurgulayan Çelik, kent merkezi ve ilçelerde çok sayıda yat limanı projesi olduğuna dikkati çekti.



KAŞ'A HAVALİMANI PROJESİ
Kaş havalimanı projesi hakkında da bilgi veren İlker Çelik, "Havaalanının yapımı için düşünülen 5 ayrı yer var. En uygun olanı seçip, gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayacağız" dedi. Havalimanının doğaya zarar vereceği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Çelik, "Söz konusu ihtimallerin hepsini düşünüyoruz. Ancak, Antalya'da yapılacak her yatırımın yeri ile ilgili aynı sıkıntı ortaya çıkıyor. Antalya'nın arazisi ya orman ya da tarihi sit alanı. Kaş'ın doğal dokusuna zarar vermeden o havaalanını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.


HIZLI TREN PROJESİ
İlker Çelik, hızlı tren projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Hızlı tren konusunda tarih veremediğini de ifade eden Çelik, ancak üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Antalya kent merkezinde 3'üncü etap raylı sistemle ilgili proje çalışmalarının da sürdüğünü aktaran İlker Çelik, "Projeyi bakanlık onaylarsa çalışmalara başlanacak" dedi.

DEMRE MARİNASI
Demre Marinası'nın altyapı çalışmasının bitirildiğine işaret eden 6. Bölge Müdürü İlker Çelik, şunları söyledi: "Üst yapı için çalışmalar sürüyor. Marinanın hemen yanında kruvaziyer iskelesi yapılıyor. Burada liman ağzının yanlış olduğuyla ilgili eleştiriler var. Eleştiriler ile ilgili tüm önlemleri aldık. Marinaların dolu olmadığı eleştirileri de var. Kaş Marina yüzde 85, Alanya Marina ise yüzde 77 doluluk oranına sahip."
Toplantının sonunda Salı Grubu başkanı Muharrem Koç, katılımından dolayı İlker Çelik'e teşekkür plaketi takdim etti. 

Son Güncelleme: 04.10.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.