Karaloğlu'dan 15 Temmuz mesajı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu yayımladığı mesajda, Antalyalıların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladı.

13 Temmuz 2018 Cuma 11:03
Karaloğlu'dan 15 Temmuz mesajı

Vali Karaloğlu mesajında, 15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf eden Türk milletini ve o gecenin asil kahramanı 251 şehidimizi minnetle ve rahmetle andığını kaydetti. Karaloğlu mesajında şunları kaydetti:

"Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur. 15 Temmuz da bu onurlu mücadelenin en önemli yansımalarından bir tanesi ve son halkasıdır. Şanlı tarihimiz şahittir. Yüzyıllar boyunca pek çok kere, şehit ecdadımızın aziz kanlarıyla sulanmış bu topraklardan bizi uzaklaştırmaya çalıştılar. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek, hürriyetimizi almak istediler. Ancak aziz milletimizin hürriyet aşkı ve bağımsızlık tutkusu karşısında hep yenilgiye uğradılar. Kût'ül-Amâre'de, Çanakkale'de, Büyük Taarruz'da olduğu gibi, milletçe verdiğimiz cesur ve onurlu mücadele sonunda, 15 Temmuz'da da hep birlikte kaybettiler."

"Unutmayalım ki, 15 Temmuz'da kaybedenler, aziz milletimizin sarsılmaz inancı ve çelikten iradesi karşısında pes etmek zorunda kalanlar bunu unutmayacaklar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, tanka, tüfeğe, uçağa karşı eşsiz bir direniş gösteren ve büyük bir zafer kazanan aziz milletimiz de o karanlık geceyi unutmayacaktır. Milletçe büyük bir kahramanlık destanı yazdığımız ve hainlere fırsat vermediğimiz o geceyi unutmayacağız. Bu toprakları yurt kılmanın ve yurt tutmanın kolay olmadığının farkında ve bilincinde olarak daima uyanık olacağız, uyanık kalacağız. Allah'ın izniyle kıyamete kadar da bu toprakların sahibi olarak kalacağız.

Bunun için yüzyıllık bir milat olan 15 Temmuz'un 2'nci senei devriyesinde de milletçe topyekûn meydanlarda olacağız. Ülkemizin dört bir yanında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir ve bütün olacağız. Birlikte, hem şehitlerimizin aziz hatıralarını yâd edecek hem de demokrasimize güç verecek, milletimizin canıyla, kanıyla yazdığı bu 'Büyük Destan'ı unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah."

"Bu duygu ve inançla, şehrimizde düzenlediğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. 7'den 70'e hepimiz, varyantlardan başlatacağımız Milli Birlik Yürüyüşü'nde ve Cumhuriyet Meydanı'nda olalım. Bu vesileyle bir kere daha, Bedir'den Malazgirt'e, Çanakkale'den Büyük Taarruz'a, 15 Temmuz'a, bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyor, Aziz Milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.