KARABULUT: YARGITAY'DA BOZULACAĞINA EMİNİM

Ergenekon Davası'nda ömür boyu hapis istemiyle yargılanırken hakkında 10 yıl 3 ay hapis cezası kararı çıkan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, "Yargıtay'da bozulacağına eminim" dedi.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 17:38
KARABULUT: YARGITAY'DA BOZULACAĞINA EMİNİM
Ergenekon Davası'nda, 'darbeye zemin hazırlamak' suçlamasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Karabulut, açıklanan kararla birlikte 10 yıl 3 ay ceza aldı. Karabulut, Ergenekon Davası'nın karar duruşmasını evinde eşi ve komşularıyla birlikte televizyondan ve internetten izledi. Karabulut, bir an olsun televizyon ve internetin başından ayrılmazken, eşi Nalan Karabulut ve komşuları balkonda olmayı tercih etti. Karabulut ailesinin evinin balkonunda asılı bir de Türk Bayrağı vardı.

Karabulut, Ergenekon operasyonlarının 21 Şubat 2008'de gerçekleştirilen 4'üncü dalgasında Prof. Dr. Emin Gürses, 7 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılan gazeteci Vedat Yenerer, 4 yıl ceza alan Doç. Dr. Ümit Sayın gibi isimlerle birlikte gözaltına alındı. 25 Şubat'ta tutuklanan Karabulut, 11 aylık sürenin ardından 23 Ocak 2010'da tahliye oldu. Tutuksuz yargılanan Karabulut, soruşturma kapsamında katıldığı 41 duruşmadan izlenimlerini 'Oyunun adı Kontra Ergenekon' adıyla kitaplaştırdı.

'ASIL BUNDAN SONRAKİ AŞAMA ÖNEMLİ'
Kendisi hakkında yakalama kararı bulunmadığı için temyiz aşamasını yine tutuksuz geçireceğini tahmin ettiğini belirten Karabulut, şunları söyledi:

"Asıl bundan sonraki aşama çok önemli. Yargıtay'da bozulacağına eminim. Böyle bir örgütün varlığını ortaya çıkartabilecek hiçbir delil yok. İnancım var tabii ki, ben hukuka inanıyorum. Hukukun olmasını istiyorum. Hukuk bütün insanlar için var. Şu anda hukuki olmayan yasalarla sabit bir mahkeme karar verdi. Bu karardan bu mahkeme başka bir görev ifşa etmeyecek. Gayri yasal bir mahkeme karar vermiş. Olmayan bir örgütün olmayan cezasıyla karşı karşıya kaldık." 

Son Güncelleme: 05.08.2013 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.