KALABALIKTAN ‘KORONA’ KAÇIŞI

Koronavirüs endişesi, virüsün yayılma hızının yüksek olduğu alanlardan ‘kaçış’ başlattı. AVM’ler büyük ölçüde boşalırken, toplu ulaşım aracı kullanımı son yılların en alt seviyesine düştü.

18 Mart 2020 Çarşamba 13:24
KALABALIKTAN ‘KORONA’ KAÇIŞI

KORONAVİRÜSÜN yayılma riskinin azaltılmasına yönelik radikal önlemler alınmaya devam ederken, Antalya’da virüsün yayılma hızının yüksek olduğu alanlardan kaçış başladı. Daha önce günlük ziyaretçi sayısı binlerle ifade edilen alışveriş merkezleri bir anda boşalırken, toplu ulaşım sistemi içinde günlük 454 bin yolcu taşıyan 670 adet 12 metrelik otobüsün yolcu sayısı 17 Mart itibariyle 276 bine düştü.

ARAÇ SAYISI AZALTILIYOR

Hürriyet’e konuşan ve toplu ulaşımdaki yolcu sayısının bir anda neredeyse yarı yarıya azaldığını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç, “Koronavirüs salgını sonrası toplu ulaşım kullanımında ciddi bir azalma var. Bu kapsamda yakıt israfını önlemek adına haftasonu tarifesine geçerek trafikteki toplu ulaşım aracı sayısını azaltıyoruz” diye konuştu.

ARAÇLAR TEMİZLENİYOR

Toplu ulaşım araçlarını kullanan yolcuların güvenliğini sağlamak ve virüs bulaşma riskini en aza indirmek adına trafikteki tüm araçların dezenfekte edildiğini de anlatan Tonguç, “Seferlere çıkmaya devam eden araçlarımızın temizliği konusunda gereken her şey yapılıyor. Depolama alanına giren araçlar vakit kaybetmeden dezenfekte ediliyor ve bir sonraki sefere hazırlanıyor” diye konuştu.

Leyla Ataman KOYUNCUOĞLU/HÜRRİYET​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.