Kadınlardan ‘şiddete hayır’ eylemi

ANTALYA’da kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.

26 Kasım 2016 Cumartesi 10:17
Kadınlardan ‘şiddete hayır’ eylemi
Antalya Kadın Platformu’nun çağrısı üzerine akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınların eylemine, balonlarla süslü bisikletli genç kızlar da katıldı. Kadın cinayetlerinin, şiddetin, eşitsizliklerin, tecavüzlerin ve çocuk istismarının protesto edildiği eylemde, hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra uyguladığı politikalar da eleştirildi.

Zaman zaman sloganlar atan grup adına Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Melise Şekerci açıklama yaptı. Şekerci, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplumsal muhalefetin, demokratik siyasetin, halk iradesinin, emek örgütlenmesinin ve kadın mücadelesinin tasfiye edilmeye çalışıldığını söyledi.

OHAL sürecinde şiddet uygulandığını, kanun hükmündeki kararnamelerle bu şiddetin meşrulaştırılmaya çalışıldığını öne süren Şekerci, “Darbe hukukundan ve şiddetinden kadınlar ayrıca etkileniyor. Karşımızda bizi her taraftan kuşatmaya çalışan, nefes almamızı engellemek isteyen erkek egemen bir sistem var. Belli ki bizden korkuyorlar. Biz kadınlar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Grup açıklamadan sonra dağıldı. 

Son Güncelleme: 26.11.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.