Kadınlar Konseyi Antalya'da

TÜRK Kadınlar Konseyi (TKK) Antalya Şubesi Bahçelievler Mahallesi'nde hizmete gi

29 Nisan 2015 Çarşamba 13:45
Kadınlar Konseyi Antalya'da

Türk kadınının maddi, manevi kalkınması, şiddetten korunması, kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilmesinin önüne geçilmesi gibi birçok proje üzerinde çalışan, Uluslar arası Kadınlar Konseyi'nin de asil üyesi TKK'nın 15'inci şubesi Antalya'da açıldı. TKK Antalya Şubesi'nin açılış kurdelesini CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Nedim Arıkan, bazı milletvekili adayları ve TKK yöneticileri birlikte kesti. TKK 2'nci Başkanı Fatoş İnal, konseyin Türk kadının yararına yaptığı çalışmalardan, uluslar arası ilişkilerinden bahsetti. İnal, "Konseyimiz kadın- erkek eşitliğine saygı gösteriyor, özellikle de kadınlara karşı tüm ayrıcalıkların kaldırılması için yoğun çaba gösteriyor. Türk kadınının uluslararası düzeyde temsil ediyor, kadınlar arasında bilgi ağı kurup, kadının siyasette aktif yer almasına katkıda bulunuyor" dedi.

TKK Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy, Antalyalı kadınların birlik, beraberlik ve dayanışması için şimdiden kolları sıvadıklarını söyledi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TKK'nın uluslar arası bir kadın girişimi ve örgütlenme olduğuna dikkati çekti. Kadının ailede, okulda, hastanede, iş dünyasında her ortamda sorunlar yaşadığını belirten Baykal, "Kadının yaşadıkları cinsiyet değil, bir insanlık sorunudur. Bu sorunlara karşı mücadele için bir güçlü bir dayanışmaya, işbirliğine ihtiyaç var" dedi. Vali Yardımcısı Mestan Yayman hayatının son 15 yılında kadına yönelik şiddetin engellenmesi için yoğun çaba gösterdiğini anlattı. Yayman, görev yaptığı Batman'da kadınların eğitimine önem verdiğini, şiddetin hiç yok denecek kadar azalmasının sağlandığını hatırlattı. Açılışın ardından TKK Antalya Şubesi'nin kuruluş pastasını Deniz Baykal kadınlarla birlikte kesti ve ikram etti. 

Son Güncelleme: 29.04.2015 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.