İşte Oy Kullanmama Cezası

2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi, oy kullanmamanın cezası 22 lira olarak belirlendi.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 10:46
İşte Oy Kullanmama Cezası
Oy kullanmayanlara verilecek ceza için en son Maliye Bakanlığı‘nın 9 Ocak 2010′da yaptığı açıklamada “Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği dikkate alınarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre referandum günü sandığa gitmeyenlere, 22 TL oy kullanmama cezası uygulama kararı verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Yıllardır oy kullanmamış kişilerse yine bu cezanın yürürlükte olduğunu ancak hiç bir zaman uygulamaya konmadığını söyledi. Bunun nedeniyse ceza için devletin yapacağı masrafın 22 TL’den daha fazla olması. Oy kullanmamanın da bir tercih olduğu göz önünde bulundurulursa hakim karşısına geçtiğinizde cezadan kurtulabilmeniz mümkün. Oy kullanmayanlara cezanın uygulanmıyor diyerek oy kullanmamak ileride sorun yaratabileceğinin de altını çizelim. Çünkü hiç bir suçu olmadan borçlandırılan insanlar var ülkemizde. Şuan kesilen 22 TL borç zaman içeresinde büyük bir alev topuna dönüşebilir. 

habervaktim

Son Güncelleme: 11.08.2014 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.