İstanbul'daki seçim iptaline Antalya'dan tepki

ANTALYA, Emek ve Demokrasi Güçleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin kararı protesto etti.

09 Mayıs 2019 Perşembe 10:09
İstanbul'daki seçim iptaline Antalya'dan tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının geri alınması Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Kalekapısı Meydanı Attalos Heykeli önünde toplanan bir grup slogan atarak tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Tuncay Koç, verilen kararın hukuki değil siyasi olduğunu iddia etti. Koç, “Aynı kurallarla, aynı yöntemlerle yapılan önceki seçimleri meşru kabul edip, İstanbul seçimlerini meşru kabul etmemek hiçbir hukuk düzenine ve mantığa sığmaz. Bu durum, bütün İstanbul ve Türkiye halkının demokrasi sorunudur. Bu kaos sürecinden çıkış ancak demokrasiyle mümkündür" dedi.

Açıklama sırasında grupla tartışan bir kişi polis ekiplerince uzaklaştırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.