İşsizlik maaşıyla geçinen milletvekili adayı

ANTALYA'da, saat 22.00'den sonra alkol satışı yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle verilen para cezasını ödeyemeyip büfesini kapatan 36 yaşındaki Mustafa Ertem, 7 Haziran seçimlerinde Anadolu Partisi'nden milletvekili adayı oldu. O dönem yaptığı basın açıklamasında 'Cumhurbaşkanına hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava süren Ertem, daha sonra özel güvenlikçi olarak çalışmaya başladı. Turizmdeki kriz nedeniyle bu işinden de olan ve 'İşsizlik Maaşı' bağlanan Mustafa Ertem, ceza alması halinde bu maaşının kesilmesinden endişe ediyor.

30 Ocak 2017 Pazartesi 10:44
İşsizlik maaşıyla geçinen milletvekili adayı
Antalya'da büfe işleten evli 1 çocuk babası Mustafa Ertem'e, 2004'ü 2015'e bağlayan yılbaşı gecesi, saat 22.00'den sonra alkollü içki sattığı gerekçesiyle 30 bin 454 lira para cezası kesildi. Bu parayı ödeyemeyen ve büfesini kapatan Ertem, hukuki süreç başlatıp sonrasında Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Büfesini kapattıktan sonra siyasete atılan Ertem, 7 Haziran seçimlerinde Anadolu Partisi'nden Antalya milletvekili adayı oldu. Mustafa Ertem hakkında, seçim öncesi 9 Nisan 2016 günü yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla Antalya 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'CEZA ALIRSAM BU MAAŞ DA KESİLİR Mİ?' ENDİŞESİ
Büfesini kapattıktan sonra geçinebilmek için sertifika alıp, asgari ücretle özel güvenlikçi olarak çalışmaya başladığını anlatan Ertem, Rusya kriziyle turizmde işler kötüye gitmeye başlayınca bu işinden de olduğunu söyledi. Yeni bir iş de bulamadığını aktaran Ertem, "Bana bu yılın ocak ayında işsizlik maaşı bağlandı. Şu an bu parayla geçiniyorum. Eğer alkol satışına saat sınırlaması getirilmeseydi ve ceza almasaydım, esnaflığa devam ediyor olacaktım" dedi. Mustafa Ertem, Cumhurbaşkanına hakaret davasından ceza alması halinde bu paranın da kesilmesinden endişe ettiğini anlattı.

Son Güncelleme: 30.01.2017 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.