'İllüstrasyon' resimler Antalya'da

ANKARA Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Marek Brzozowski'nin kişisel resim sergisi, Orkun Ozan Sanat Galerisi'nde açıldı.

23 Nisan 2016 Cumartesi 11:45
'İllüstrasyon' resimler Antalya'da
Marek Brzozowski'nin grafiksel illüstrasyon tekniği çalışması resimlerinin yer aldığı serginin açılışını, Orkun Ozan Galerisi'nin sanat danışmanı Himmet Öcal yaptı. Marek Brzozowski'nin bir Türkiye sevdalısı olduğunu belirten Öcal, sanatçının 20 yıldır illüstrasyon resim sanatını sevdirme, yaygınlaştırma çabası gösterdiğini söyledi.



Marek Brzozowski de 'illüstratör' tekniği hakkında bilgiler verdi. Brzozowski, 'illüstrasyonun bir nesnenin, insanın veya hayvanın doğada gerçekte var olmayacak şekilde, hayal gücüne dayanarak abartılı şekilde resmedilmesi olduğunu söyledi. Brzozowski, "Bu tekniğin amacı; sanattan ziyade, bir konuyu anlatmaya yardımcı olmaktır. Antik mağara resimlerinden, günümüzde gazetelerde çizilen karikatürlere kadar farklı illüstrasyon örnekleri vardır. Grafik sanatının da bir koludur" dedi. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği eserlerin yer aldığı sergi, 20 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Son Güncelleme: 23.04.2016 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.