İki renkli minyatür salatalık

ANTALYA'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Growtech Tarım Fuarı'nda birbirinden ilginç ürünler sergileniyor. Hollandalı bir firmanın tohum ıslahını gerçekleştirdiği iki renkli minyatür salatalık türü hem aroması hem de fiyatıyla dikkat çekiyor. 150 gramı 3.5 TL'den satışa sunuluyor.

03 Aralık 2016 Cumartesi 11:05
İki renkli minyatür salatalık
Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Growtech Euarisia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı'nda bu yine ilk defa piyasaya sürülen ve ilginç özellikleri bulunan sebze türleri yer alıyor. Hollandalı bir firma tarafından tohum ıslahı yapılan iki yeni salatalık türü de fuarın en dikkat çekici ürünleri arasında yer aldı.

Hollandalı firma yetkilileri henüz birçok markette görme imkanına sahip olunamayacak bu salatalık türünün atıştırmalık olduğunu belirterek, 'Twitny' ismi verilen ve yeşilin iki tonundaki iki farklı renge sahip minyatür salatalığın hem dönümdeki üretim miktarının düşük hem de özel ürün olması nedenleriyle bugün için normalinden daha yüksek fiyata satışa sunulduğunu dile getirdi.



150 gramlık paketler şeklinde 3.5 TL'ye satışı yapılan ve çok az sayıdaki markette bulunabilecek Twinty isimli salatalığın kilogram fiyatı ise 20 TL'yi buluyor. Ancak buna rağmen birçok markette bulmanın mümkün olmadığı salatalık türünün aroma açısından da normalinden çok lezzetli olduğu belirtildi.

Önümüzdeki yıllarda üretiminin artmasıyla birlikte pazarda yaygınlaşması düşünülüyor. Fiyatının pahalı olmasındaki en önemli etkenleri ise uzmanlar, "Bir dönümde normal salatalık örneğin 10 ton ürün veriyorsa, bu çeşitte bu rakam 3.5 ton gibi. Özel bir ürün olması da fiyatını artırıyor" dedi. 

Son Güncelleme: 03.12.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.