Hayvanat Bahçesi'nde ÖZEL BAKIM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, sıcaklar nedeniyle özel bakım görüyor.

16 Ağustos 2013 Cuma 10:03
Hayvanat Bahçesi'nde ÖZEL BAKIM
Turizm kenti Antalya'da 40 dereceyi bulan sıcak havadan bunalan hayvanların kimine buzlu meyve kokteyli hazırlanıyor, kiminin de kafesinde çeşitli serinletme yöntemleri kullanılıyor. Hayvanların serinlemesi için hazırlanan özel fıskiye sistemi öğle saatlerinde çalışıyor. Bazı kafeslerde özel havuzlar bulunuyor. Hayvanat bahçesinin sevimli sakinleri maymun, ayı, oklu kirpi ve emo cinsi kuşlar için ise buzlu meyve kokteylleri hazırlanıyor.

BUZLU MEYVE KOKTEYLİ
Bir gün önceden muz, elma, kayısı, kabak, karpuz, kavun gibi meyveleri suyla karıştırıp bir kovaya dolduran ve soğutucuya yerleştiren bakıcılar, gece süresince donarak kalıp hale gelen buzlu meyveleri hayvanlara veriyor. Sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyen hayvanlarsa bu buzlu meyveleri adeta yağmalıyor. Yemek saatini iple çeken hayvanat bahçesi sakinleri, buzlu meyve kokteylinin ardından gölgede dinleniyor.

SERİNLEME HAVUZLARI
Hayvanat Bahçesi'nde meyve kokteylinin yanı sıra hayvanlar farklı alternatiflerle serinletiliyor. Kimi kafeste özel sulama sistemi, kimilerinde ise özel serinlik havuzları bulunduğunu anlatan Hayvanat Bahçesi Müdürü Nilgün Kahraman, sıcaklığa bağlı sağlık sorunu yaşanmadığını, sebze ve meyve ile beslenen canlıların en sevdiği yiyeceğin buzlu meyve salatası olduğunu söyledi. 

Hayvanların beslenmesi ile ilgilenen Zooteknist Resul Ayekin, hayvanlara sunulan buzlu meyve ile ilgili olarak, "Buzlu meyve kokteyli yiyecek ile yemeyecek hayvanları ayırmak benim işim. Her hayvana buzlu meyve yediremeyiz. Değişik hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle buzlu meyveden 4 veya 5 tür hayvan yiyebiliyor" dedi. 

Son Güncelleme: 16.08.2013 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.