Hayatta kalmak için çalışmak istiyorum

Rus krizi en çok böbrek hastası Fadime Çilingir'i etkiledi

09 Şubat 2016 Salı 14:20
Hayatta kalmak için çalışmak istiyorum
RUSYA ile yaşanan kriz nedeniyle, çalıştığı turizm şirketi kapanan ve işsiz kalan diyaliz hastası 24 yaşındaki Fadime Çilingir, "Hayatta kalmak için çalışmak istiyorum" dedi.

Kronik böbrek hastası Fadime Çilingir, Antalya merkezli bir turizm firmasında engelli kadrosundan işe başladı. Rusya ile yaşanan kriz sonrası turizm firması kapanınca Çilingir de işsiz kaldı. İşsiz kalınca sağlığına kavuşma hayallerinin son bulduğunu belirten Fadime Çilingir, "Hayatta kalmak için çalışmak istiyorum" dedi. Çorum'dan Antalya'ya yıllar önce tedavi ve böbrek nakli olma umuduyla geldiğini belirten Fadime Çilingir şunları anlattı:

"Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi diyaliz merkezinde tedavi gördüm. Tek başıma yaşama tutunmaya çalıştığım için çok büyük sıkıntılar çektim. Yatacak yer ve maddi sıkıntı yaşıyordum. Yüzde 91 engelli raporumla bir özel şirkette işe başladım. Az da olsa maaş alıyordum. Sosyal güvencem olduğu için özel bir merkezde diyalize başladım. O merkezin lojman, yemek ve servis hizmetlerinden yararlanıyordum. Bir süre sonra Rus krizi nedeniyle maddi sıkıntıya düşen turizm firması battı. Ben ve benim gibi çalışan çok sayıda kişi işsiz kaldı. Ben de sigortalı işimi kaybedince, diyaliz merkezinin imkanlarından yararlanamaz oldum. Sigortalı bir işte çalışmak istiyorum. Bunun dışında isteğim yok. Devlet hastanesinde diyaliz alabilirim fakat hiçbir gelirim yok. Nerede yatarım, ne yerim, nasıl böbrek nakli için hazır olabilirim."

NAKİL İÇİN TESTLERDEN GEÇMEK ŞART

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde diyaliz tedavisi görmeye devam ettiğini ve hastanenin Organ Nakli Merkezi'nde, Sağlık Bakanlığı'nın Organ Bekleme Sırası'na yazıldığını aktaran Çilingir şöyle devam etti:

"Nakil için sağlıklı olmalıyım. Her an kadavradan nakil için hastaneye çağrılabilirim. O sırada yapılacak kan testlerinden sağlıklı geçmeliyim. Eğer enfeksiyon çıkarsa şansımı yitiririm. Çünkü nakil için çağrıldığınızda kan testinde, nezle, grip gibi virüse rastlanırsa şansınızı kaybedersiniz. Ben bu şansımın ertelenmesini istemiyorum. Sigortalı bir işte çalışıp, sosyal imkanları olan bir diyaliz merkezinde tedavi olmak istiyorum."  

Son Güncelleme: 09.02.2016 14:26
Anahtar Kelimeler:
AntalyaFadime Çilingir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.