Hatay Aksu’dan ders alacak

Hatay, Antalya’nın ardından Expo’yu Türkiye’ye getiren ikinci şehir oldu. Dev fuar için Avustralya ve Çin gibi ülkelerin şehirleriyle yarışan Hatay, rakiplerini geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önümüzdeki süreçte Aksu’daki Expo alanını ziyaret ederek, Antalya’nın deneyimlerini yerinde inceleyeceklerini söyledi.

02 Şubat 2017 Perşembe 10:56
Hatay Aksu’dan ders alacak
EXPO’yu yeniden Türkiye’ye getirme çalışmaları muhteşem bir zaferle sonuçlandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Dortmund şehrinde Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH)’ne yaptığı son sunum ardından nihai karar verildi. Biri Avustralya ve diğer Çin’den olmak üzere iki ülkenin şehirleriyle yarışan Hatay, B1 kategorisi olarak adlandırılan Botanik Expo’sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazandı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Hatay’ın 8 bin 500 yıllık tarihinde dünyada yaşayan 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yaptığını, 3 semavi dinin yıllarca sevgi, barış ve kardeşçe bu topraklarda yaşadığını, o tarihten günümüze kadar geçen binlerce yıl sonra medeniyetlerin buluşma noktası olan Hatay’ın bu kez Expo ile uluslararası arenada kendine yeniden yer bulacağını belirtti.



Aksu’daki Expo alanında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla, önümüzdeki süreçte bir ekibin Antalya’ya gönderileceğini kaydeden Savaş, şunları söyledi: “Medeniyetler Bahçesi temasıyla Expo’yu düzenlemeye hak kazanan Hatay’da fuarın yapılacağı alan için uygun yerler belirlenecek. Fuar için uygun görünen yerler Expo yetkililerine de gösterildikten sonra gerekli çalışmalar başlayacak ve 2021 yılında Hatay’da 300 dönümlük Botanik bahçesinde 6 ay boyunca katılacak tüm ülkelerin bahçeleri sergilenecek.”
 

Son Güncelleme: 02.02.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.