Hataların sorumluluğu benimdir

Partisinin yeni yönetiminde yaşanan istifaları değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, yönetimi oluştururken herkesle tek tek görüşme fırsatının olmadığını ve herkesi memnun etme kaygısı taşımadığını söyledi. Temizer, “Bu süreçte yaşanan eksiklerin ve hataların sorumluluğu, il başkanı olarak bana aittir” dedi

18 Kasım 2019 Pazartesi 14:39
Hataların sorumluluğu benimdir

Eylül ayında İYİ Parti İl Başkanlığı’na atanan Yavuz Temizer, geçtiğimiz günlerde 100 kişilik yönetim kurulu listesini açıklamış ve yönetimdeki bazı üyeler liste hazırlanırken kendilerine sorulmadığını ifade ederek istifa etmişti. Yaşanan istifaları değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, herkesi bir arada tutmaya çalışarak yönetimi oluşturduğunu ve zaman darlığı nedeniyle listedeki herkesle tek tek görüşemediğini belirtti. Yönetimin geçici bir yönetim olduğunu vurgulayan Temizer, işlerine baktıklarını ve yerel yönetimdeki sorumluluklarına odaklandıklarını ifade etti

BU YÖNETİM GEÇİCİ
Kısa sürede Antalya’yı tamamen tanımasının mümkün olmadığını belirten Yavuz Temizer, “Ben yönetimi 33’üncü günde yaptım. Bu süreçte Antalya’yı her şeyiyle bilme şansım yok. Milletvekillerimizle, partide emeği geçmiş bütün arkadaşlarımızla, yönetim için talepte bulunan arkadaşlarımızla görüşerek bir yönetim oluşturduk. Herkesi memnun ve mutlu etme kaygısıyla böyle bir şey yapmadım. Herkesi bir arada tutmaya çalışarak yönetim oluşturdum. Burada mutlaka eksikler, yanlışlar olmuştur. Bu eksiklerin ve yanlışların tamamının sorumluluğu, il başkanı olarak bana aittir. Ancak çok net söylüyorum; bu geçici bir yönetimdir. Şubat ayında kongrelerimizi başlatıyoruz” dedi.

BİZİM SORUMLULUĞUMUZ VAR
Listeye yazdığı tüm isimlerle tek tek görüşemediğini belirten Temizer, “ ‘Bana söylenmedi’ gerekçesiyle istifa eden birkaç arkadaşımız oldu. Şu tarafıyla bakıyorum; bir önceki dönem il başkan yardımcısı olup da yönetim değiştikten sonra, dahası il başkanı değiştikten sonra hala parti içerisinde duruluyorsa, ‘Partiliyim’ demektir. Benim bu arkadaşımıza bir şey sormamı gerektirecek bir durum yok. Evet, keşke zaman olsaydı da hepsiyle tek tek görüşebilseydim. Keşke böyle bir zaman olsaydı, çok daha fazla irdeleyebilseydik. Ancak benim bir an evvel yönetimi oluşturup o il binasının dışına çıkmam gerekiyordu. Bizim bir de yerel yönetimlerde sorumluluğumuz var. 250 bin İYİ Partiliye, Millet İttifakı kapsamında oy verdirdik. Bizim bu yönetimin içerisinde olmamız gerekiyor” diye konuştu.

HER GÖNÜLE GİRECEĞİZ
İYİ Parti’nin kucaklayıcı bir yapıda olduğunu belirten Temizer, şöyle konuştu: “Geçmişte hata yapan ancak bu partinin yönetiminde veya içinde olmak isteyen arkadaşımız varsa, demek ki hatasının farkına varmıştır. 17 yıldır AK Parti’ye oy vermiş bir vatandaşımız dese ki, ‘Ben artık İYİ Partiliyim.’ Olmaz mı diyeceğiz? ‘Başımızın üstünde yeriniz var’ diyeceğiz. Bu mücadelenin içerisinde yer almış ama bir hata yapmış arkadaşlarımız da hatasından pişmanlık duyuyorsa, o arkadaşları kucaklamak da bizim görevimizdir. Biz ötekileştirmek için değil, birleştirmek için yola çıktık. Bunu sağlayacağız. Antalya’da birtakım şeyleri değiştireceğiz. Armudun sapı, üzümün çöpüyle uğraşmayacağız. Her gönüle gireceğiz, her eli sıkacağız. Ben arkadaşlarımın da bu bakışta olmasını hepsinden rica ediyorum”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Durkadın Ece 2019-11-18 19:22:29

Sayın başkanım en çok emek veren biri olarak bu partiye.Mesela sizi iki kere ziyaret ederek tanışmamış rağmen bana sormadınız aramadınız.

Avatar
Huriye davuĺöglu 2019-11-18 20:50:08

Partilinin yönetim kurulu üyesinin işini çözemeyen yardımcı olmayan kişiler ĺemi yönetim olusturuldu parti çalışan kişilere sahip çıkacak ıyi parti şirket yönetimi gibi çalışıyor biri muhasebe tutuyor kardeşi çaycılık yapıyor laf taşıyor eşi dışarda çalışıyor bunlar niye duzelmiyor