Hastanelerde yerli malı dönemi

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, 2015 yılından bugüne birliğe bağlı tüm sağlık kuruluşlarında yerli üretim malzeme ve donanım kullanarak bu alanda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

31 Ocak 2017 Salı 13:32
Hastanelerde yerli malı dönemi
Prof. Dr. Necat Yılmaz, sağlıkta yerli üretimi desteklemek amacıyla 2015 yılından bu yana birliğe bağlı tüm sağlık kurumların tefrişatında yerli üretim tıbbi cihaz ve hastane donanımı kullandıklarını kaydetti. Kullanılan malzemelerin yüzde 90'ının yerli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yılmaz, amaçlarının yerli üretimi özendirmek, destek vermek olduğunu söyledi. Bu teknoloji ve donanıma sahip Türkiye'nin daha da gelişmesi için yerli mala talebin artırılması gerektiğine değinen Prof. Dr. Yılmaz, "Yerli üretimin artırılması ve yüksek teknolojiye doğru yönelim, teşvik ve altyapı çalışmaları konusunda son yıllarda önemli adımlar atıldı. Türkiye'nin tıbbi cihaz üretim üssü olmak, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı ile öngörülen 'Sağlıkta 2023 Vizyonunun önemli hedeflerinden birisidir" dedi.

2023 HEDEFİ
Bu hedef doğrultusunda öncelikle 2018 yılı için Türkiye'nin tıbbi cihaz ihtiyacının yüzde 20'sini, sonrasında 2023 yılına kadar da yüzde 30'unu üretebilme ve bölgesel bir üretim üssü olmasının öngörüldüğünü kaydeden Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Öncelikli olarak bizim yerli üretim yapan firmaları tercih etmemiz gerekiyor" dedi.

YÜZDE 90 YERLİ
Prof. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti: "Türkiye'de şu anda kullanılan tıbbi cihazların yaklaşık yüzde 85'inin yurt dışından, yüzde 15'i de yerel üreticiden temin ediliyor. Antalya'da birliğe bağlı mevcut hastanelerde, yenilerinde ve açılacak olan hastanelerde bu oranı tersine çevirip yüzde 90'ına yakın yerli üretim malzemeleri tercih ettik. 2015 yılından bugüne kadar hastanelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında yerli tıbbi cihaz ve hastane mefruşatı kullanarak ülke ekonomisine milyonlarca liralık destek sağladık. Türkiye tıbbi cihaz pazarının yaklaşık 3 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında, ülkemiz insanının iş ve aşına katkıda bulunan dünya standartlarında üretim yapan bu firmalara teşekkür ediyoruz."

Son Güncelleme: 31.01.2017 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.