Hastalara moral gecesi

ANTALYA Kan Bankası Gönüllüleri, lösemi ve talasemi hastaları başta olmak üzere sürekli kan verdikleri hasta ve yakınları için moral gecesi düzenledi.

25 Kasım 2016 Cuma 11:13
Hastalara moral gecesi
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki geceye, Antalya Kan Bankası Hasta ve Yakınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANTKAN-DER) Başkanı Emin Balin, dernek üyeleri, gönüllüler ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede konuşan Emin Balin, 2011 yılında sosyal medya üzerinden 'Antalya Kan Bankası Gönüllüleri' adıyla örgütlendiklerini, kan veren gönüllüler ordusunu oluşturduklarını belirtti. 2016 yılında ise dernekleştiklerini kaydeden Balin, başta Antalya'daki hastaneler olmak üzere birçok ildeki hastanelerin kan, trombosit ve granülosit ihtiyaçlarını gönüllüler olarak karşıladıklarını anlattı.

Balin, örgütlenme amacını şöyle anlattı:"Sosyal medya üzerinden 'Antalya Kan Bankası Gönüllüleri' grubunu oluşturduk. Sayımız her geçen gün arttı, toplam 190 bini aşkın üyeye ulaştık. Gönüllü kan bağışçıları olarak hastanelerle irtibat kurduk. Kan ihtiyacı olduğunda grubumuza bildiriliyor, tüm üyelerimizi haberdar ediyoruz. Örneğin; Eskişehir'deki bir hastane kan arıyor ise, Eskişehir'de yaşayan gönüllülerimiz koşup kan veriyor.
İnsanlar kaza geçirip yaralanıyor, ağır ameliyatlar geçiriyor, böbrek hastası diyaliz makinesine bağlanarak yaşamını sürdürüyor, lösemi hastası olabiliyor. Sonuçta, kan hastalara yeniden hayat veriyor."

Açılış konuşmalarının ardından çocuk için önce ilizyon gösterisi sunuldu. Palyaçolar da yaptıkları gösterilerle çocuklara keyifli anlar yaşattı. Ardından Usta Öğreticiler Derneği Halk Dansları Topluğu konser verdi. Hediye çekişinin de yapıldığı gecede, çocuklara birbirinden güzel hediyeler verildi. 

Son Güncelleme: 25.11.2016 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.