Gönül Köprüsü’nün bu seferki durağı Gaziantep

Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu'nun hazırladığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Antalya'dan 202 kişilik kafile Gaziantep'e gitti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın desteklediği geziye, gazetemizi temsilen Genel Yayın Yönetmenimiz Ergin Çevik’te katıldı

08 Ocak 2018 Pazartesi 10:09
Gönül Köprüsü’nün bu seferki durağı Gaziantep

Hatay ve Şırnak’tan sonra Gönül Köprüsü’nün bu seferki durağı Gaziantep oldu. Geziye, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, dernek ve oda başkanları, siyasetçiler ve gazeteciler katıldı. Özel uçakla Gaziantep'e gelen kafileyi havalimanında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çiçeklerle karşıladı. Halk oyunları ekibi ve davul zurna eşliğindeki karşılamada, dostluk havası esti.

MOZAİK MÜZESİNE BÜYÜK İLGİ

Gönül Köprüsü kafilesi ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın ev sahipliğinde Gaziantep sofrasının eşsiz yiyecekleriyle kahvaltı yaptı. Kafile daha sonra dünyanın en önemli müzeleri arasında gösterilen Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezdi. Müzede en çok 'Çingene Kızı' mozaiği ilgi gördü. Gaziantep'in tarihi mekanlarını da gezen Antalya kafilesi kentte alışveriş yaptı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya buluşmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Buluşmayı sağlayanlara teşekkür eden Yerlikaya, esprileriyle katılımcıları güldürdü. Yerlikaya, "Bu tür buluşmaları çok önemsiyorum. Allah kalbimizdeki memleket sevgisini sürekli artırsın" dedi.

'BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Türkiye'nin dört bir tarafının medeniyetler coğrafyası olduğunu söyledi. Türkiye'nin birliğine nifak tohumları ekmek isteyenlerin bu birlik şuuru sayesinde emellerine ulaşamayacaklarını belirten Türel, "Gönül köprüsünü ne kadar güçlendirirsek ülkemizde refah ve barış güçlü o kadar güçlü olur. Eğer Şırnak'ta huzur olmazsa Antalya'da hiç olmaz. Gaziantep'te huzur olmazsa İzmir'de hiç olmaz. Bizi eleştirenler kendi dünyalarında yaşamaya devam etsin. Biz hep birlikte Türkiye olduğumuzu en güzel şekilde göstereceğiz" diye konuştu.

YURTDIŞI GEZİLERİ DE OLACAK

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün de kurdukları 'Gönül Köprüsü' projesi ile Anadolu'nun her şehrini tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Daha önce Hatay ve Burdur'a gezi düzenlediklerini kaydeden Akgün, her ay farklı bir il, iki ayda bir ise yurtdışında bir kenti incelemeye yönelik gezi düzenleyeceklerini aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.