GENÇ NÜFUS DAHA ÇABUK BOŞANIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, evliliğin ilk iki yılında gençlerin boşanma oranı diğer yaşlara oranla daha yüksek. Psikiyatri Uzmanı Dr. Abdurahman Acar, özellikle kişiliğin geliştiği 19-20 yaşlarının evliliğe elverişli olmadığını söyledi.

05 Haziran 2014 Perşembe 09:50
GENÇ NÜFUS DAHA ÇABUK BOŞANIYOR
 TÜİK'in 2008-2013 yıllarını kapsayan evlilik süresine göre boşanma istatistiklerinde, '15-24 yaş arası' olarak belirtilen genç nüfusun evliliğin ilk iki yılındaki boşanma oranının, '25 ve üzeri yaş grubundaki yetişkinlere' oranla daha yüksek olduğu görüldü. 5 yılın ortalaması alındığında genç nüfus için evliliğin daha birinci yılını doldurmadan boşanma oranı yüzde 13.3, birinci yıl dolduğunda boşanma oranı yüzde 31.8, ikinci yıl dolduğunda yüzde 22.3, üç yıl ve üzerinde ise yüzde 32.6 oldu. 25 ve üzeri yaş grubundaki yetişkinlerde ise evliliğin birinci yılı dolmadan boşanma oranı yüzde 2.7'de, birinci yıl dolduğunda yüzde 7.2, ikinci yıl dolduğunda yüzde 6.4, üç yıl ve üzerinde ise yüzde 83.7 şeklinde gerçekleşti.

20 YAŞINA KADAR KİMLİK BUNALIMI
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Abdurahman Acar, erken yaşta evlenme denildiğinde genelde 18 yaş altı evliliklerin akla geldiğini belirtirken, özellikle kişiliğin geliştiği yaşlar olan 19 ve 20 yaşının evliliğe elverişli olmayan dönemler olduğunu söyledi.

İnsanların bu dönemlerde sağlıklı bir evlilik kurma ihtimalinin az olduğuna işaret eden Uzm. Dr. Acar, "İnsanda 20 yaşına kadar kimlik bunalımı vardır. Bu dönemde insanların karşı cinsle samimi ilişkiler kurma, kendine yakın olan birisiyle evlenme süreci başlar. Bu genelde 20'li yaşlarda başlar. Ama insanların kimliğini, kişiliğini bulmadan başka biriyle evlenmeleri zor bir süreçtir. Bu ilkokul çağındaki bir çocuğu ortaokulda okutmak demektir" dedi.

Son Güncelleme: 05.06.2014 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.