Gazze için gıyabi cenaze namazı

İsrail'in bombalı saldırılarında Gazze'de yaşamını yitirenler için Antalya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

11 Temmuz 2014 Cuma 18:51
Gazze için gıyabi cenaze namazı
Kent merkezindeki Muratpaşa Camii'nde cuma namazının ardından dağılmayan kalabalık, İsrail'in bombalı saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, "İsrail'in 3 gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu üç gencin cesetlerine ulaşılmasıyla daha da arttı. Birleşmiş Milletler ve AB, İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyor. Oysa bu üç gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur" dedi.

İsrail'i daha fazla Müslüman kanı dökebilme çabasında olmakla suçlayan Pişirici, "Kahrolsun İsrail demekle İsrail kahrolmaz. İsrail ancak güçten anlar, tüm dünyada musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam birliğidir. Türkiye'nin yeri Avrupa Birliği değil İslam birliğidir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 'Kahrolsun İsrail', 'Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık' sloganları atan grup, Kazım Özalp Caddesi'ne yürüdü. Havuz başında Akdeniz Dayanışma Platformu'nun düzenlediği etkinliği katılan grup, ellerinde İsrail'i kınayan döviz ve pankartlar taşıdı. Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi. 



Son Güncelleme: 11.07.2014 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.