FETÖ/PDY’den aranan başkan yakalandı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski meclis başkanı İzzet Bayar, Korkuteli İlçesi’nde yakalandarak gözaltına alındı.

21 Temmuz 2016 Perşembe 08:39
FETÖ/PDY’den aranan başkan yakalandı
ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 Nisan'da, gözaltına alınan 24 kişinin 17'sinin tutuklanmasıyla sonuçlan operasyondan 1 gün önce 'Umreye gidiyorum' notu bırakıp ortalıktan kayboldu. Notun ardından Antalya'da görülmeyen Bayar'ın, meclis başkanlığını yürüttüğü ATSO’daki üyeliği düşürüldü. Bayar'ın üyeliğinin düşürülmesine ATSO toplantılarına katılmaması gerekçe gösterildi.

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen ve FETÖ/PDY soruşturmasında arananlar listesinde olan ATSO eski meclis başkanı İzzet Bayar, bu gece saat 21.00 sıralarında Korkuteli İlçesi’nde yakalandı. Bayar, Korkuteli’de saklandığı bir evin çatısında yakalanan Bayar, polis tarafından Antalya’ya getirilip gözaltına alındı.

İzzet Bayar, aynı zamanda cemaatin finans koordinatörü olduğu iddia edilen ve 19 Kasım 2015'te yurt dışına çıkan Nevzat Ayvacı'nın damadı. Bayar uzun yıllar DYP'de siyaset yapmış, Ak Parti'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Son Güncelleme: 21.07.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.