'Farklı amaç olabilir' endişesi

5 ay önce yıllık 21 bin liraya kiralanan sahil, şimdi 1.5 milyon liraya gitti

09 Nisan 2015 Perşembe 12:31
'Farklı amaç olabilir' endişesi
Kemer İlçesi'nde 5 ay önce, su sporları alanı olarak kullanılmak üzere yıllığı 21 bin TL bedelle kiraya verilen sahildeki 6 metrekarelik deniz yüzeyi, yenilenen ihalede 72 kat artışla 1.5 milyon TL'ye aynı firma tarafından kiralandı.

Kemer'de su sporlarına yönelik plajlarda 70 istasyon belirlendi. Daha önce su sporlarına yönelik firmaların, otellerden kiralama yöntemiyle hizmet verdiği bu istasyonlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014'ün Aralık ayında ayrı ayrı firmalara toplam 1.6 milyon TL bedelle ihale edildi. 70 ayrı nokta, genişliğine göre 15 bin TL ile 50 bin TL arasında değişen fiyatlarla kiralandı. Ancak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün bazı istasyonlarda yaptığı değişiklikler nedeniyle ihalelerin bazıları iptal edildi. Parkur değişiklikleri ve teminat sıkıntıları nedeniyle 13 plaj için yeniden ihale yapıldı.

AYNI FİRMA ALDI

Aralık ayında 21 bin TL artı KDV karşılığı Ender Su Sporları adlı firmaya kiralanan Göynük'teki Ma Biche Hotel önündeki 6 metrekarelik deniz yüzeyinin ihalesi de iptal edilenler arasında yer aldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kira sözleşmesi de yapılan nokta ile hemen yanındaki Kimeros Hotel önündeki alanı birleştirince Antalya Büyükşehir Belediyesi ihaleyi yeniledi. Bu kez iki firmanın katıldığı 21 bin TL'den başlayan ihale, 72 kat artırılarak, 1.5 milyon TL artı KDV ile sonuçlandı. İhaleyi, yine Ender Su Sporları firması aldı.

'FARKLI AMAÇ OLABİLİR' ENDİŞESİ

Aralıktaki ihalede 21 bin TL artı KDV'ye kira sözleşmesi yaptıklarını anlatan Ender Su Sporları firması ortaklarından Yaşar Aydın yer hazırlığını bile yaptıklarını, ancak belediye ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü arasında parkur değişikliğine yönelik anlaşmazlık yüzünden ihalenin iptal edildiğini söyledi. Geçen yıl da aynı otelin su sporları hizmetini yürüttüklerini anlatan Aydın iptal sonrası yeniden ihaleye girdiklerini, 21 bin TL'lik rakamın 1.5 milyon TL'ye yükseldiğini belirtti. Aydın, ihaleyle ilgili şunları söyledi:

"Su sporlarının süresi zaten belli bir tarihe kadar, yaz dönemini içeriyor. İhale sürecinde üç kez mola aldım ve otel sahibimizle görüştüm. Çünkü bu faaliyetleri halka açık plajlarda değil, otel plajında yapıyoruz. 'Başka bir faaliyette bulunulabilir' endişesiyle devam etmemi istedi. Her şeyin bir rayiç bedeli var. Bunun üzerine çıkılırsa insanın aklına farklı şeyler gelebiliyor. Rakam 1.5 milyon TL'ye çıktı. Hemen yandaki otel 13 bin TL'den çıktı, 14 binde bitti. Bir bant sonrası 28 bin TL. Amacımız otele gelen müşterimizi korumak. Fiyatın bu kadar yükseltilmesinde amacın farklı olduğunu düşünüyoruz. O yüzden sonuna kadar devam ettik." 

Son Güncelleme: 09.04.2015 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.