EXPO sezonu TKDK ile açtı

EXPO 2016 Antalya’nın sezon açılışı, TKDK’nın “10. Yılımızda Kırsal Kalkınma Buluşması” etkinliği ile gerçekleşti. ETkinliğe Tarım Bakanı Faruk Çelik ile çok sayıda davetli katıldı.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:21
EXPO sezonu TKDK ile açtı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla EXPO Kongre Merkezi'nde, EXPO 2016 Antalya Fuarı'nın sezon açılışı ile TKDK'nin "10. Yılımızda Kırsal Kalkınma Buluşması" düzenlendi. TKDK'nin yaptığı çalışmalar ve IPARD programlarından hibe alarak kendi işinin patronu olan çiftçilerin hikayelerinin sunumu gerçekleştirildi.

KUZEY İLÇELERİ BOŞALDI
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kırsal kalkınmaya yönelik yatırımların önemine dikkati çekerek, Antalya'nın özellikle Akseki, Gündoğmuş gibi kuzey ilçelerinin adeta boşaldığını dile getirdi. Karaloğlu gençlere dönük projelerin, IPARD 2 ve benzeri programların köylerde yeniden canlanma için önemli olduğunu kaydetti. Karaloğlu, EXPO 2016 Antalya'nın yeni sezonun açılmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.



ENERJİ GÜNEŞTEN
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise eskiden Antalya'da kırsala dönük yatırımların yol ve su götürmekten ibaret olduğunu ancak Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile yerel yönetimler olarak her türlü yatırımı kırsala götürdüklerini söyledi. Çiftçinin sulama suyunda kullandığı elektriği güneş enerjisinden üreterek ücretsiz kullanıma sunduklarını belirten Türel, üretim sulama kooperatiflerine birçok destek sağladıklarını, toptancı hallerinin ürünleri için soğuk hava depoları yaptıklarını anlattı.

FUAR AÇILIŞI YAPILDI
Konuşmaların ardından Bakan Çelik, protokol üyelerine ve IPARD programından hibe alarak işlerini kuran çiftçilere plaket ve bazı hediyeler verdi. Daha sonra kongre merkezinde kurulan ve kırsal kesimde üretilen ürünlerin sergilendiği stantların yer aldığı fuarın açılışı gerçekleştirildi.



Son Güncelleme: 22.05.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.