Evleri yanan yaşlı çift balkon boşluğunda yaşıyor

ANTALYA'da önceki gün çıkan yangında iki katlı müstakil evleri kül olan 72 yaşındaki Durmuş Ali Güzel ile eşi 70 yaşındaki Şerife Güzel, yanan evlerinin balkon boşluğunda yaşıyor.

12 Mayıs 2017 Cuma 10:57
Evleri yanan yaşlı çift balkon boşluğunda yaşıyor
Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi 3053 Sokak üzerindeki iki katlı müstakil evde pazar akşamı çıkan yangın, Güzel çiftini evsiz bıraktı. İki katlı evin üst katı tamamen kullanılmaz hale geldi. Alt kattaki tek odalı bölüm de eşyalarla birlikte kül oldu. Yanan evlerinin bahçe tarafındaki balkon boşluğunu battaniyelerle çevirerek yaşam alanı oluşturan çift, komşuların getirdiği yemekle karınlarını doyuruyor.



Yangının ardından evinin tamamının kül olduğunu gözyaşları içinde anlatan Şerife Güzel, eşinin akciğer kanseri olduğunu, zor şartlarda yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Kağıt toplayıp satarak geçimini sağladığını anlatan Güzel, "Bir oğlum var. Bizim yanımızda yaşıyor. Yangında onun yaşadığı küçük alan da yanıp kül oldu. 10 yıl önce de evimizde yangın çıkmıştı. O zamanda aynı şekilde tüm eşyalar ve ev yanmıştı. Zamanla evi toparladık, yaşamımızı kurduk. Ama şimdi maddi manevi gücüm yok. Canımızı zor kurtardık" dedi.



Yetkililerden yardım isteyen Şerife Güzel, "Evsiz yaşamak çok zor. Bize yardım etsinler" dedi. Çıkan yangında komşularının evlerinin de zarar gördüğünü anlatan Güzel, "Birçok komşumun kliması yandı. Maddi gücüm olduğunda hepsinin zararını karşılamak istiyorum. Ama şu an ekmek alıp yemek yapacak param yok" diye konuştu. 


Son Güncelleme: 12.05.2017 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.