ESDER Mısır’daki katliamı lanetledi

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Antalya Şube Başkanı (ESDER) Aydın Çevik, “Mısır’da Demokratik bir seçimle iş başına gelen Muhammed Mursi’nin yönetimine askeri darbe ile el konulmasını ve ardından darbe taraftarlarının ve askerlerinin katliam yapmasını kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

01 Ağustos 2013 Perşembe 13:02
ESDER Mısır’daki katliamı lanetledi
Mısır’da bu mübarek Ramazan ayında darbeciler tarafından Mursi taraftarlarına yapılan katliamı kınayan ESDER Şube Başkanı Aydın Çevik, Bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Mısır halkı bir iç savaşa sürüklendiğini belirterek; “Gelişmelerin sonuçları Mısır ve bölgemiz için Tehlikeli neticeler doğuracaktır. Bu gelişmelere çanak tutan AB, ABD ve İslam ülkeleri kukla yöneticilerini de kınıyoruz” dedi.
Dünyanın katliama sessiz kalmasının da katliam kadar kendilerini üzdüğünü ifade eden Çevik, şöyle konuştu; “Irak ve Afganistan’da işgale kılıf olan demokrasi türküsünü Mısır’da söylemez olmuşlar. Dilleri tutulmuş Mursi taraftarlarının darbeciler tarafından parçalanmasını bir sırtlan edasıyla seyrediyorlar. Unutulmamalıdır ki Mısır toprakları çok firavunlar gördü. Ve bu topraklarda sevginin, kardeşliğin, adaletin ve inancın temsilcisi olan Hz. Musa ve Hz. Harun’u da gördü ve hep bu güzellikleri savunanlar kazandı. Bu rahmet, mağfiret, kardeşlik ve esenlik ayı olan ramazan ayının Mısır halkı için bir kurtuluş müjdecisi olmasını arzu ediyoruz. Ve mazlum Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tekrar ediyoruz. Sevgi ve kardeşliği esas alan esnaf ve zanaatkâr camiamız Mısır’a tekrar huzur, barış ve kardeşlik ikliminin gelmesini dua ve temenni ediyoruz. Üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu bildiririz. Hükümetimizin de bu gelişmeler karşısında acilen inisiyatif almasını bekliyoruz”
Çevik, Sivil toplum kuruluşlarımızdan Anadolu Gençlik Derneği’nin tertiplediği ‘Antalya’da Adevviye Meydanı oluşturalım’ etkinliğe esnaf ve sanatkarlarımızı ve halkımızı 1 Ağustos Perşembe günü akşamı Kepez Kent Ormanı’na çağırıyoruz. Duyarlılık sahibi olan herkesi seccadesini, ailesini ve komşusunu alarak bu etkinliğe katılmasını bekliyoruz diyerek sözlerini noktaladı.
 

Son Güncelleme: 01.08.2013 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.