Eroğlu'dan Antalya'ya hızlı tren müjdesi

Ramazan Bayramı'nı memleketinde geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın yanı sıra 11 ilçeyi ziyaret etti.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 14:31
Eroğlu'dan Antalya'ya hızlı tren müjdesi
Bayramın ikinci günü olan 9 Ağustos'ta Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, bayramlaşma törenlerine katıldı. Her milli ve dini bayramda yatırım müjdeleri veren Bakan Eroğlu bu kez de geleneği bozmadı. Bayram hediyesi olarak Afyonkarahisar'a 69 milyon TL değerinde 5 tesis müjdesi veren Eroğlu, Antalya'ya da hızlı tren müjdesi verdi.

Veysel Eroğlu, hükümetin ulaştırma alanında yaptığı yatırımlardan övgüyle söz etti. Ulaşımın her alanına yatırım yaptıklarını ifade eden Eroğlu, özellikle Afyonkarahisar ile Isparta arasındaki yolların yapımının büyük oranda tamamlandığını söyledi. Duble yollarla seyahatin hem daha güvenli hem de daha kısa sürede yapılır olduğunu hatırlatan Eroğlu, "Kısa süre önce Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ın kullanımı için uluslararası Zafer Havalimanı yapıldı" dedi.

Ankara- Afyonkarahisar hızlı tren hattının da aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bu hat sonra İzmir'e doğru devam edecek. Ayrıca Eskişehir- İstanbul hızlı tren hattının yapımı tamamlandıktan sonra Eskişehir- Afyonkarahisar hızlı tren hattı da yapılacak. Böylece Afyonkarahisar hem Ankara hem İstanbul hem de İzmir'e hızlı trenle bağlanacak" diye konuştu.

ANTALYA İSTANBUL'A HIZLI TRENLE BAĞLANACAK
Ankara-Afyonkarahisar hattının yapımının ardından Afyonkarahisar-Antalya hızlı treni hattının yapılacağını anlatan Eroğlu, "Afyon kavşak noktası olmak üzere Antalya'dan Ankara, İzmir ve İstanbul'a hızlı tren seferleri yapılacak. Afyonkarahisar yolların kesişme noktası olduğu gibi hızlı trenlerin de kesişme noktası olacak. Afyonkarahisar'la birlikte Antalya'nın da ulaşım imkanları kolaylaşacak. Tüm büyük ve önemli şehirlerimiz trenle birbirine bağlanacak" dedi. 

Son Güncelleme: 12.08.2013 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.