Engelli bireylerden 'Engelsiz Expo' teşekkürü

ALANYA Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ne kayıtlı engelli bireyler ve refakatçileri Engelliler Haftası dolayısıyla Expo 2016 Antalya'yı ziyaret etti.

11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:58
Engelli bireylerden 'Engelsiz Expo' teşekkürü
10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın ilk gününde, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ne kayıtlı engelli birey ve yakınları Expo 2016 Antalya sergi alanını gezdi. Sergi alanı girişinde Expo 2016'nın sevimli maskotları Ece-Efe tarafından karşılanan engelli bireyler ve aileleri, Expo gönüllülerinin de yardımıyla sergi alanını gezdi. Engelli bireyler gezi boyunca ellerinde taşıdıkları dövizlerle engelli haftasına dikkati çeken mesajlar verdi. 





75 engelli birey ve yakınıyla Expo 2016 Antalya'ya düzenlenen geziye Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu Esra Yemez ve uzman personeller eşlik etti. Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, 'Engelsiz Kent Alanya' çizgisinde ilerlerken engelli bireylere her alanda hizmet vermeye çaba gösterdiklerini anlattı. Engelli bireylerle birlikte Expo'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Yüksel, "Sadece Engelliler Haftası'nda ya da özel bir günde değil her zaman engellilerimizle birlikteyiz. Bunu da yaptığımız hizmetlerle göstermekteyiz. Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. 5 gün boyunca Expo 2016 Antalya'da yer alan Alanya Belediyesi'ne ait bahçede çok değişik etkinlikler yapacağız" dedi. 





Expo 2016 Antalya sergi alanını ilk kez gezen engelli bireyler aileleriyle birlikte keyifli anlar yaşadı. Türk Hava Yolları Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni de gezen engelli bireyler, dinozor maketleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Organizasyonu düzenleyen yetkililere teşekkür eden engelliler, rampaları, görme engelli yolları ve asansörleriyle her alanda engellilerin rahat hareket edebilmesine olanak tanıyan alanlar yarattıkları için Expo yetkililerine teşekkür etti. 



Engelli Haftası boyunca Alanya Belediyesi'nin Expo 2016 Antalya sergi alanında yer alan bahçesinde kabak boyama, ebru ve yaloş çalışması gibi etkinlikler yapılacak.

Son Güncelleme: 11.05.2016 13:04
Anahtar Kelimeler:
Expo Engelliler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.