En kıdemli vali emekli oluyor

Isparta'da 3 yıldır görev yapan Vali Memduh Oğuz, ağustos ayında emekliye ayrılıyor.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 13:36
En kıdemli vali emekli oluyor
Emekliliğine kısa bir süre kalan Vali Oğuz, veda turlarına başladı. Vali Oğuz bu kapsamda CHP ve MHP İl Başkanlarını ziyaret etti. İlk olarak MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Vali Oğuz'u, İl Başkanı İsa Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Yaklaşık 3 yıllık görev süresi içerisinde siyasi parti temsilcileriyle milletin gururuna yaraşır bir biçimde ilişkiler kurduğunu belirten Vali Oğuz, helallik istedi.
Siyasi partilerin dünyaya bir bakış tarzı, anlayışı olduğunu kaydeden Vali Oğuz, "Bu doğrultuda elbette bazı eleştiriler olacaktır, ama ben her zaman objektif kaldım. Yani siyasetin partiler tarafından yürütülen bölümüne hiç karışmamaya çalıştım. Ve valilik dönemim süresince bilerek kimsenin hakkını yemedim ve bir başkasına da yedirmedim" dedi.

Vali Memduh Oğuz'un Isparta'da görev yaptığı süre içerisinde bir güven ortamının oluştuğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise, Vali Oğuz'un bundan sonrada fikirlerine ihtiyaç duyacaklarını söyledi. Yalçın konuşmasında, “Sayın Valim biz adaletli yönetiminiz sayesinde devlete daha yakın olunabileceğini gördük ve bu manada yaklaşımlarınız bir güven ortamı oluşturdu. Sizin döneminizde Isparta ile ilgili birçok şey öğrendik. Özellikle Isparta'nın manevi değerlerini bu kadar konuşulduğunu hatırlamıyorum, bunları bize siz hatırlattınız" diye konuştu.

HEP DOSTLUK GÖRDÜM
Vali Memduh Oğuz daha sonra CHP İl Başkanı Vedat Şenol'u ziyaret etti. Burada konuşan Vali Oğuz, görev yaptığı süre içerisinde hiç kimseye siyasi kimliğiyle yaklaşmadığını belirtti. Görev süresinde CHP İl Başkanı Şenol'dan hep dostluk ve arkadaşlık gördüğünü anlatan Vali Oğuz, "Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Ben de kapımızdan içeri giren herkese siyasi görüşüne, ırkına, cinsiyetine, inancına hiç bakmadan eşit yaklaşım gösterdim" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN KIDEMLI VALİSİ
Her zaman en zor anlarında bile Vali Oğuz'dan yardım aldıklarını belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, Vali Oğuz'un Türkiye'nin en kıdemli valisi olarak emekli olacağını hatırlattı. Bugüne kadar sorunları hep konuşarak çözdüklerini vurgulayan Başkan Şenol, "Tabi bunda sayın Valimizin yapıcı tavırları bizim için çok önemliydi, bunun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Siz şu anda Türkiye'nin en kıdemli valisi olarak emekli olacaksınız. Emeklilik sonrasında da tecrübelerinizi Isparta'ya aktarmanız bizce de gayet olumlu" dedi.
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.