Emniyetten iddalara CEVAP

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı olayları sırasında belediyeye ait kapalı otoparkta 3 üniversitelinin 17 polis memuru tarafından dövülmesiyle ilgili soruşturmada, dayakçı polislerin kimlik tespitinin yapılamadığı iddialarının gerçek olmadığı bildirildi.

22 Ağustos 2013 Perşembe 12:26
Emniyetten iddalara CEVAP
Bir üst düzey yetkili, sözkonusu polislerin kimliklerinin ilkg ünden itibaren belli olduğunu, soruşturma sonucunu bekledikleri için açıklamadıklarını söyledi.

Antalya'da Gezi Parkı eylemlerine destek veren 3 üniversiteliyi Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkında döven 17 polisle ilgili soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanlığı müfettişleri Antalya'da soruşturmayı tamamlayıp Ankara'ya dönerken, dün bazı medya kuruluşlarında dayak olayına karışan polislerin kimlik tespitinin yapılamadığına ilişkin haberler yer aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bu sabah yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gezi Parkı eylemleri sırasında Antalya Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkında meydana gelen olayla ilgili 'Polisleri Sevindiren Rapor, Bu Görüntü Yetmedi, Kimlik Tespiti Yapılamadı, Görüntü Var Tespit Yok, Polis Olunca Teşhis Zor' başlıklı haberler yayınlandığı görülmüştür. Söz konusu olaya ilişkin görüntülerdeki Antalya Emniyet Müdürlüğü personelinin kimlik tespitlerinin yapılamadığı haberi tamamen gerçek dışıdır. Değerli vatandaşlarımızın hukuk devletine olan güven ve inançlarını zedeleyici bu tür asılsız haberlere itibar etmeyeceklerine inancımız tamdır."

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin gerçekleştiği Cumhuriyet Meydanı'nda 2 Haziran günü sabaha karşı 04.30 sıralarında yeraltı otoparkına üniversite öğrencileri 22 yaşındaki İ.A., 20 yaşındaki B.Ö. ve 20 yaşındaki E.S.O. polisin coplu ve tekmeli saldırısına uğradı. Otoparkın kayıtta olan kameraları da polisin orantısız şiddetini görüntüledi. Olayın ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler inceleme başlattı. Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi B.Ö., babasının Ankara'da görevli bir polis memur olduğunu ve yakın bir zamanda ikinci şark hizmeti için doğuya gideceğini belirterek şikayetçi olmayacağını açıkladı. Aynı olayda yer alan sınıf arkadaşı E.S.O. ve İ.A. da aynı yönde karar aldı. 

Son Güncelleme: 22.08.2013 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.